Lifestyle | Healthy Life #7 – Inner Peace

20/12/2015, In: Health
0

 

Inner-Peace, het klinkt al een woord dat in opkomst is om trending te worden. Het valt misschien in het rijtje van Mindfullness en alle andere termen uit ‘Self-Help-boeken’. En toch ook besteed ik er aandacht aan. Waarom? Omdat ik denk dat als je alles zelf op een rijtje hebt, je veel meer kan bereiken. Dat je je meer kan inzetten, dingen helder kan bekijken en daardoor helder kan denken, objectiever.

HL 7 inner peace

Wat is nu precies inner-peace, want is natuurlijk wel belangrijk, om te weten waar je het over hebt. Het betekent letterlijk innerlijke rust, en het gaat om hoe je je vanbinnen voelt. Het gaat om de balans, die je ervaart in jezelf. De balans van stress en rust. Dit kan een spirituele lading hebben, maar voor mij heeft dit het totaal niet. Het is voor mij meer te vergelijken met een stand-bye knop. Even tot rust komen, in balans komen en even nergens aan denken. Als het in je hoofd en lijf rustig is, dan kan je eigenlijk alles aan.

 

Waardoor je inner-peace uit balans kan raken is een overload aan stress. Vorige week heb ik een artikel geschreven over stress en vooral hoe je het kan voorkomen. Inner-peace is een stap verder dan het oplossen van stress. Het is een soort tevredenheid over wat je doet en waar je bent, en ben je niet helemaal tevreden een manier van kijken om verder te komen. Het is niet zo dat alles perfect moet zijn, want dat is haast onmogelijk. Ik ben van mening dat ik nooit 100% perfect kan zijn, want er zijn altijd dingen waar ik aan wil werken. Maar ik kan wel tevreden zijn met wie ik ben en waar ik op dat moment ben.Ik zal nooit uitgeleerd zijn, maar dat zie ik niet als iets negatief, juist iets positiefs. Ik ben instaat om altijd te blijven leren en te kijken hoe ik mezelf kan verbeteren. Het is belangrijk om naar alle dingen te kijken waar je blij van wordt, te kijken naar je geluksmomenten en punten en je daarop te focussen.

HL 7 inner peace 2

Hoe vind ik inner-peace? Het is voor mij niet altijd even makkelijk om een rust moment te vinden, omdat ik graag bezig ben en te veel hobby’s heb. Hierdoor vergeet ik zo af en toe even te luisteren naar mijn eigen lichaam. Wat ik belangrijk vind is om elke week naar Yoga te gaan. Zo werk ik aan mijn spierkracht, maar ook zeker aan mijn inner-peace. Ik ben die 50 minuten bezig, alleen met mezelf, met mijn houding en zet mijn gedachten eigenlijk uit. Het is het momentje van rust dat ik elke week probeer te pakken. Natuurlijk is dat niet het enige, en zijn er nog veel meer dingen, die je kan doen om je inner-peace te vinden. Als ik niet helemaal lekker in me vel zit, dan schrijf ik op waar ik die dag blij van werd. Al zijn het maar kleine dingen. Het laat je namelijk op een andere manier naar die dag kijken en dan blijf je niet hangen in het negatieve. Soms is het moeilijk om iets positiefs te vinden, maar het is altijd mogelijk. Ook merk ik als ik de dag positief afsluit, ik ook beter slaap en een goede nachtrust is ook heel belangrijk. Het is de basis om je lichamelijk goed te voelen en de rust te vinden, en om uiteindelijk inner-peace te vinden.

 

Het is niet dat ik elke dag, 24/7, hiermee bezig ben. Maar het is wel iets waar ik me bewust van ben. En ik ben van mening dat het belangrijk is om zelf helemaal in balans te zijn en het beste uit jezelf te halen wat er is. Nu ik heb beschreven hoe ik mijn inner-peace vind, ben ik ook erg benieuwd hoe jij zorgt dat je helemaal in balans bent.

 

Q: Hoe vind jij je inner-peace?
afsluiting artikel

 

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk