Mijn bananenplant

19/08/2019, In: featured, Plant
0

Mijn bananenplant of ook wel Musa Dwarf Cavendish in het Latijn.

Ik heb mijn banaan gekregen van een vriend, als een cadeau. Ik heb de nu deze plant een jaar of 3, misschien wel 4. Het is de eerste plant die ik kreeg, en die natuurlijk mijn plantenobsessie een beetje heeft aangewakkerd.

Het is een prachtige plant, die snel groeit en ook perfect is om mee te beginnen. Deze plant kan duidelijk laten zien wat zijn behoefte zijn, dus leer vooral kijken naar een plant. Hangen zijn bladeren erg, dan heeft hij dorst. Krijgen je bruine bladeren dan is de plant te nat. Wel is het zo dat de plant af en toe bladeren afstoot, dat zijn vooral de bladeren onder bij de stam. Dit is heel normaal en deze kan je gewoon afknippen. Ik check elke week of de grond droog of nat is en geef de plant eventueel water. Als de plant helemaal tevreden is krijgt hij ook ‘stekjes’ en daar wordt ik helemaal enthousiast van. Hierboven op de foto zie je een klein bananenplantje en dat was een stekje van de grote!

Dit is mijn stekje van de banaan, helaas niet de eerste (die hebben de katten opgegeten…) Maar hier ben ik heel blij mee. Het is super leuk om een stekje te kweken en weer iemand anders blij mee te kunnen maken. De banaan is makkelijk te stekken, onder bij de stam groeit een ‘mini-plantje’ ook wel een stekje. Deze laat je even groeien tot dat die groot genoeg is om in een eigen pot te stoppen. Ik doe dit altijd een beetje op gevoel, ongeveer een 10 cm voordat ik ze weg haal. Als je ze er te lang bij laat dan gaat dat ten koste van de grote boom en dat vind ik zonde. Je ‘snijdt’ ze van van de stam af. Ik ga meestal met een mesje langs de stam en snij hem voorzichtig los en stop hem meteen in een pot met aarde. Tot nu toe gaat dit hartstikke goed.

Kortom: Een leuke plant, ook voor beginners. Makkelijk in de verzorging en leuk om te stekken. Je kan de plant voor jezelf halen of makkelijk als cadeau, ik kan me niet voorstellen dat iemand hier niet blij mee zal zijn!

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk