Lifestyle | Eetdagboek #4

15/01/2016, In: Lifestyle
0

 

Vandaag heb ik voor jullie weer een Eetdagboek, waarin ik laat zien wat ik die dag eet en drink. Ik vind het leuk om dit artikel te maken, maar het geeft ook echt inzicht in wat je eet en drinkt. Als ik z’n artikel maak, dan ga ik niet anders eten dan anders, daarom krijg je een mooie inkijk in je eet/drink patroon. Als je zelf ook bezig bent met gezond eten, dan raad ik je aan om het een keer op te schrijven, wat je allemaal eet en drinkt. Zo krijg je een duidelijk beeld en weet je waar je de volgende keer op kan letten, of wat je meer moet eten of drinken.

ontbijt

Natuurlijk begin ik de dag met een ontbijt, dat bestond uit een kop melk en twee sneetjes brood. Het brood heb ik zelf gemaakt, het is Waldkorn brood. Op die twee sneetjes zitten Humus met een beetje peper, zout en Italiaanse kruiden.

 

tussendoor 1

Ik ben even op bezoek bij mijn ouders, waar ik altijd een kop thee (Earl Grey) drink, met melk.

lunch

Deze keer maakte ik een smoothie als lunch, met als doel meer fruit eten. Ik kwam erachter dat ik erg weinig fruit eet, en omdat het nogal een belangrijk deel is van het gezond eten, dacht ik ‘dan maak ik een gezonde smoothie’. In de smoothie zat: 250 ml yoghurt, bessen uit de vriezer, 1 banaan, stukjes amandel, zemelen, lijnzaad, goijbessen en een beetje water.

tussendoor 2

Vandaag moest ik onverwachts werken, eigenlijk was ik vrij, maar doordat een collega niet kwam, ben ik gekomen. Ik heb snel wat amandelen in mijn tas gedaan en heb die in de pauze lekker opgegeten, ook heb ik een kopje groene theegedronken.

 

tussendoor 3

Omdat ik eigenlijk nogal trek had, en erachter kwam dat ik eigenlijk nog niet zoveel had gegeten, besloot ik even twee crackers met humus (beetje peper, zout en Italiaanse kruiden) en een kop melk.

 

Ja, dan heb je alles gefotografeerd en dan vergeet je het avond eten. Ik zeg lekker bezig dus! Ik heb een wrap gegeten met gegrilde groenten en tzatziki. Nu lijkt de foto hierboven een beetje op het recept wat ik had, en het recept zet ik onder de foto in een link. Dan maak ik het op die manier een beetje goed, dat ik de foto ben vergeten.

 

tussendoor 4

Ik vind het lekker om in de avond nog een kop groene thee te drinken. Ik probeer geen frisdranken meer te drinken, omdat het zo ongezond is. En ik ben echt bezig met gezonder eten. Ook probeer ik na het avond eten niks meer te eten, want dat heb je helemaal niet nodig. Als ik trek heb, dan pak ik nog een paar goijbessen, die zorgen er ook voor dat je minder trek krijgt.

Ik ben best tevreden over vandaag en het eten/drinken. Ik heb gezond gegeten, maar met de lunch wil ik meer eten. Alleen een smoothie is natuurlijk niet genoeg. Nu werd ik snel opgeroepen, en heb ik de tijd niet meer genomen om brood te eten. Fout! Voor de rest heb ik het goed gedaan, vind ik. Misschien iets meer drinken, water bijvoorbeeld. Want dat heb ik ook te weinig gedaan.

Tips, waar ik de volgende keer op ga letten, meer water drinken en meer lunchen!

 

Q: Wat eet jij zoal op een dag?

afsluiting artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk