DIY: Tas

17/03/2019, In: DIY, Lifestyle
0

Vandaag heb ik na een lange tijd weer eens een artikel over wat ik heb gemaakt. Ik ben de laatste tijd weer meer bezig met mijn hobby’s, waaronder haken. Soms verdwaal ik uren op Pinterest om te kijken wat ik wil maken. Zo kwam ik ook een leuk ontwerp van een tas tegen. Omdat ik mezelf heb aangeleerd om te haken, kan ik helemaal geen patronen lezen en kan ik lang niet alle steken, maar laat dat je niet tegenhouden. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven, en ik moet eerlijk bekennen ik ben er best trots op en gebruik mijn tas met veel plezier

Wat ik als eerste heb gedaan is kijken wat voor bolletjes ‘wol’ ik nog had. Ik zelf als veganist gebruik geen wol, maar heb bolletjes acryl gekocht bij de Zeeman. Mijn wens is om uiteindelijk alleen te werken met katoen, maar ik wil eerst opmaken wat ik nog heb, dus ik heb gekeken wat ik nog op zolder had liggen. Zo kwam ik bij deze grijze kleur, daar had ik net te weinig van, dus een combinatie met groen was zo gemaakt.

Als eerste heb ik het grijze gedeelte gemaakt, eerst de voorkant en daarna de achterkant, hierdoor had ik een soort zak. Daarna heb ik ervoor gekozen om het groene boven aan toe te voegen en dat heb ik gedaan door rondom te werken. Ook heb ik gekozen om een brede band te maken als handvat, want waar ik zelf een enorme hekel aan heb is bandjes die snijden. Dat voorkom je door een brede band en het is ook extra stevig. Want eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit eerder een tas gemaakt en ik wist niet meteen hoe bruikbaar die zou zijn. Of die meteen zou uitzakken of dat de handvaten het niet zouden houden.

Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen, de tas is bruikbaar. Ook al moet je het niet als schooltas gebruiken met veel boeken, maar gewoon als handtas. Er kan best een hoop ik, omdat het een grote ruimte is. Ook kan je gemakkelijk de tas dragen, over je schouder, maar ook ‘crossbody’, handig als je je handen vrij wilt hebben.

Kortom, ik ben blij en tevreden met de tas. Ik ga hem ook zeker blijven gebruiken en zit er zelfs aan te denken om verschillende tassen te maken, rond en met verschillende patronen. Het is namelijk een goedkope oplossingen voor een beetje variatie en ik vind het ook erg leuk om te doen, wat niet onbelangrijk is.

Wat heb jij laatst gemaakt en gebruik je graag?

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger ๐Ÿ’ป| YouTube ๐Ÿ“น| 27๐ŸŽˆ| Vegan๐ŸŒฑ | Running ๐Ÿƒ๐Ÿผโ€โ™€๏ธ| Fotografie ๐Ÿ“ท| Health ๐ŸŽ|Yoga๐Ÿ™๐Ÿป | ๐Ÿ’Œinfo@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk