Maandagmorgenmodel gaat groen #1

14/03/2016, In: Beauty, Lifestyle
0

Zoals jullie misschien wel weten is dat ik bezig ben met bewust leven. Omdat ik vind dat het best lastig is, wil ik jullie hiermee wat handvatten geven, zodat (als je er iets mee wilt doen) gemakkelijker mee kan doen.

Ik ga elke keer een doel stellen, die ik voor mezelf wil halen. Door het maken van een stappenplan neem ik jullie mee in mijn proces.

Schermafbeelding 2016-03-14 om 13.03.33

Dit keer wil ik het hebben over het gebruiken van dierproefvrije cosmetica. Ik ben hier zelf al een hele poos mee bezig, maar had nog nooit een stappenplan voor mezelf gemaakt. Nu ga ik hier een stappenplan van maken, zodat jij eventueel ook, door middel van kleine stapjes, over zou kunnen gaan op dierproefvrije cosmetica. Wel wil ik heel duidelijk zeggen dat ik niemand verplicht, of er anders op aankijk als je producten gebruikt die wel op dieren zijn getest. Het is puur een keuze voor mezelf en misschien zit jij het ook te overwegen, maar kan jij de stappen niet maken. Want eerlijk is eerlijk, in het begin is het echt een heftige zoektocht.

DOEL: Ik wil alleen nog maar dierproefvrije cosmetica gebruiken, dit doel wil ik in 2016 helemaal bereik hebben.

Stap 1: Ik post geen producten die op dieren zijn getest op sociale media.
Stap 2: Ik koop geen producten die op dieren zijn getest.
Stap 3: Ik maak alle producten die ik al in huis heb op of geef ze weg.
Stap 4: Ik zoek uit welke merken ik wil gebruiken.

Nu heb ik het doel kleiner gemaakt, zodat je er makkelijker mee aan de slag kan gaan. Zelf post ik geen producten meer op mijn site of andere sociale media die op dieren zijn getest. Nu staan er wel artikelen online die ik veel eerder heb gemaakt, maar de recente artikelen zijn allemaal dierproefvrij.

Ook koop ik geen producten meer die op dieren zijn getest, en die is eigenlijk makkelijker dan je denkt. Vooral huismerken zijn dierproefvrij en ook nog goedkoper, dus het hoeft echt niet duur te zijn. Nu vraag ik vooral informatie bij de winkelmedewerker, of ik zoek online even op wat voor crème of cleanser dierproefvrij is.

Ook heb ik bijna alle producten die op dieren zijn getest het huis uit. Ik vind het zonde om al die producten weg te gooien en het is dan ook best een duur grapje. Ik heb sommige producten weggegeven, die ik zelf niet op zou maken of al een ander voor had. En sommige producten maak ik op, bijvoorbeeld mijn zonnebrandcrème. Ik heb namelijk de zonnebrandcrème van Nivea, een merk dat helaas aan dierproeven doet, maar best prijzig is. Ook heb ik jarenlang deze zonnebrandcrème met veel plezier gebruikt, dus deze maak ik dit jaar nog even op.

Ik heb nog niet helemaal op een rijtje welke producten en merken ik wil gebruiken, maar wat me wel enorm helpt is de website van Naoki. Hier staat een lijst, die ze ook goed bijhoudt, waarin aangegeven staat welke merken op dieren test en welke merken dierproefvrij zijn. Daar ben ik nog mijn weg in aan het vinden, maar dat gaat zeker goedkomen. Mijn doucheproducten zijn nu allemaal al dierproefvrij en mijn dagelijkse make-up ook.

Zelf ben ik dus al een heel eind met het gebruiken van dierproefvrije cosmetica. Er zijn zoveel opties en het is ook enorm leuk om ze te ontdekken. Mijn favorieten make-up merken, Essence en Catrice, zijn ook dierproefvrij. Natuurlijk de Lush en The Body Shop, die ook grote favorieten zijn, zijn dierproefvrij. Je moet het niet zien als een beperking, maar juist als een herontdekking, van allerlei leuke merken!

Q: Wat is jouw favoriete dierproefvrije make-up merk?

afsluiting artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk