Voor mij geen plastic meer!

03/10/2018, In: Review
0

Voor mij geen plastic meer, want daar is er al genoeg van op de wereld. Ik zat van de week een documentaire te kijken op Netflix: ‘A Plastic Ocean’ en dan krijg ik echt de rillingen over mijn rug. Wat hebben we de planeet aangedaan en wat hebben we weinig kennis over de gevolgen van plastic. Ik wist wel dat het beter was om geen plastic zakjes te gebruiken, maar ik wist echt niet dat er zoveel impact op de wereld is. Waarom wist ik dit niet?!

Het voordeel van de webshop van De Kleine Groene Planeet, is dat ze het plastic vrij verpakt. Dus twee vliegen in een klap!

Helemaal plastic-vrij zou ideaal zijn, maar we moeten wel realistisch blijven. Dat gaat natuurlijk niet allemaal in een keer, was het maar z’n feest.  Als je je beseft wat er allemaal van plastic is, dan ben ik echt verbaasd. Denk bijvoorbeeld aan kliko’s, spullen voor in de keuken, beschermhoesje van je telefoon en noem het maar op. Soms heb je het niet in de hand, maar dit betekend nog niet dat ik er helemaal niks aan wil doen. Wat ik wel in de hand heb, dat kan ik aanpakken. Dus ik begin bij de boodschappen!

Ik kreeg van Sarah, van de kleine groene planeet, deze mooie zakjes voor het boodschappen. Geen plastic zakjes voor mij, maar deze mooie linnen zakjes.

Ook probeer ik er ook op de te letten, dat ik wat ik koop ook niet in plastic zit. Waarom moet alles allemaal zo ingepakt zitten in plastic? Ik hoor nu mensen zeggen, ja dat is voor de houdbaarheid, echt onzin! Als we onze aarde ‘houdbaar’ willen houden, moeten we daar echt mee stoppen. Ik merk dat ik echt gefrustreerd raak tijdens het schrijven, waarom eigenlijk? Ik denk dat de irritatie vooral is, dat we zo weinig kennis hebben over de gevolgen. Waarom leren we niet wat voor impact we op de wereld hebben en hoe we eigenlijk voor de wereld moeten zorgen, in plaats van het als normaal te zien om alles op te maken. De hebzucht die we hebben als mens, wat ten koste gaat van de aarde, de schouder-ophalende-reactie als we er iets over horen…

Het enige wat ik kan doen, is jullie laten zien wat ik doe om te zorgen voor de aarde. En dat doe ik zeker met een makkelijke aanpassen. Neem eigen groentezakjes mee, het is geen ‘rocket-science’. Iedereen kan het en het scheelt al een hoop! Deze zakjes heb ik gekregen van Sarah, van De Kleine Groene Planeet, die je kan kopen in haar shop. Hier kan je nog meer spullen vinden, waarmee je kan zorgen dat je minder afval maakt. Zeker het proberen waard!

Hoe zorg  jij voor onze mooie ‘kleine groene planeet’?

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk