Kennismaken met vegankleding.nl

25/04/2017, In: Review
0

Als ik aan ‘Vegan’ denk, dan denk ik al gauw aan eten.
Dat is niet altijd terecht, want vegan staat voor zoveel meer.
Ik ben even op onderzoek uit gegaan en kwam bij een supergave website: www.vegankleding.nl

Waarom deze website bij mij opviel, is dat je het echt ‘eigen’ kan maken.
Je bent dus eigenlijk de samensteller van jouw kleding.
Ook kan je ervoor kiezen wat voor shirt je wilt, een top/T-shirt/sweater/hoodie en de kleuren daarvan.
De ontwerpen zijn gemaakt, maar jij kan zelf de kleuren van de opdruk gaan uitkiezen.
En dat is nog niet alles.
Niet alleen is alles eerlijk, 100% vegan, klimaat neutraal en van biologisch katoen.
Wat ik ook niet geheel onbelangrijk vind is de prijs.
Meestal als het eerlijk, 100% vegan, klimaat neutraal en biologisch is, is de kleding niet te betalen.
Hier kan je al een shirt bestellen vanaf €16.
Een tanktop: €25
Een hoodie: €40
Een sweater: €35
Een T-shirt: €25

Het leuke is, dat er voor iedereen wat is. Je kan het bestellen voor man en vrouw, maar ook voor baby’s. Een superleuk kraamcadeau of natuurlijk gewoon lekker voor jezelf.

De ontwerpen zijn supermooi, daarom kon ik het ook niet laten om een aantal van mijn favorieten ontwerpen te tonen.


Omdat ik zo enthousiast ben over deze website, wilde ik meer weten.
Ik wil de gedachten erachter weten en weten wat het verhaal achter deze website is.
Wat ik tot nu toe geleerd heb van mijn verdieping in een veganlifestyle is dat er vaak een gedachten achter zit. Er is bewust voor een bepaalde manier gekozen, omdat iemand een bepaalde kijk heeft op de wereld en dat interesseert me.
Daarom heb ik de eigenaar: Sander, een mailtje gestuurd met een aantal vragen.

 

Zou je iets over jezelf willen vertellen, jouw achtergrond?
Sander Marskamp, altijd iets in de ICT willen doen, vandaar dat ik na mijn VMBO, MBO Netwerkbeheerder heb gedaan, maar daar toch wat creatiefs miste. Vandaar dat ik ben doorgestroomd naar HBO Communicatiesystemen richting webdesign. Het mooie aan webdesign is dat je vanuit niets, iets prachtigs kan maken. In mei, heb ik 7 jaar met mijn vriendin die veganistisch is opgevoed en dat heeft mij onderbewust wel richting het “groene”, eerlijke, duurzame leven gebracht. Zij heeft mij dit nooit gepusht, waardoor ik mijn eigen weg heb gevonden, dit is iets wat ik altijd heel fijn heb gevonden.

Hoe is ‘vegan’ in jouw leven gekomen?
Mijn vriendin is dus veganist en zo opgevoed, zij weet niet anders. Het heeft wel een paar jaar geduurd voordat ik vegetariër werd. Ik weet nog dat ik tijdens de film Cloud Atlas in de bioscoop zat en dacht, dit kan niet langer meer. Vanaf dat moment had ik besloten geen vlees meer te eten. Eigenlijk aten wij altijd al wel veganistisch, los van kaas voor mij, dus uiteindelijk is die overlap een beetje verdwenen en ben ik steeds bewuster veganistisch gaan eten. Sinds inmiddels bijna een jaar eet ik 100% veganistisch.

Is jouw omgeving vegan of bekend hiermee en hoe was de reactie daarop?
Mijn schoonfamilie is allemaal veganist en ook bij mijn eigen familie viel het heel goed. Mijn moeder is altijd al heel bewust met duurzaamheid en dierenleed bezig en is het inmiddels zelf ook zo goed als helemaal.

 Hoe is het idee gestart om zelf je webshop te beginnen?
Tijdens mijn studie ‘Communicatiesystemen’ kwam ik er al snel achter dat ik zelf aan de slag wilde en begon al snel mijn eigen webdesign bedrijfje. Nadat ik afgestudeerd was, ben ik gelijk aan de bak gegaan bij een webbureau en mijn eigen bedrijfje gestopt, maar miste snel het creatieve binnen de functie, vandaar dat ik uit mijzelf ben gaan ontwerpen, puur visueel design. Na een tijdje wilde ik deze ook laten printen en het leukste leek mij dit op kleding te gaan doen. Vanaf toen is het balletje gaan rollen en stond de wereld en haar keuzes voor mij open. Áls ik dan toch kleding wilde verkopen, dan wel biologisch, dat was de eerste stap. De eerste designs die ik verkocht liet ik bedrukken door een lokale kledingdrukkerij, maar ben daar al snel weer mee gestopt aangezien zij mij niet 100% konden vertellen wat voor bedrukkingsmateriaal dat was. Rubber? Plastic? En wat voor inkten zijn dat dan.

Toen is Organic Wear.nl begonnen, waar ik door mijzelf ontworpen en bedrukte kleding online verkocht. Ik bedruk enkel biologische, eerlijke, vegan en klimaat neutrale kleding waar ikzelf de afkomst van weet, daarnaast gebruik ik enkel veganistische inkten die ook nog eens op waterbasis zijn i.p.v. plastic basis. 90% van de kleding wat je nu in winkels ziet liggen zijn bedrukt met plastic inkten, zonde, het kan namelijk gemakkelijk op waterbasis en blijft net zo lang zitten. Het drukproces is iets moeilijker aangezien de inkten sneller uitdrogen tijdens het drukken, maar dit heb ik vanaf begin af aan gezien als uitdaging i.p.v. obstakel.

Nu probeer ik met Organic Wear.nl voornamelijk bedrijven aan te spreken om eerlijke, klimaat neutrale, biologische en vegan bedrijfs- en/of evenementenkleding te gebruiken i.p.v. wat nu vaak door kinderarbeid tot stand is gekomen. Met Vegan Kleding.nl vul ik nu die online webshop en focus ik mij volledig op Nederland in plaats van internationaal.

Hoe begin je een webshop en kan je ervan leven?
Ik werk er parttime naast. Heel impulsief heb ik in het begin mijn fulltimebaan opgegeven om er vol in te stappen, dit is een super goede beslissing geweest aangezien ik er heel snel achter kwam wat ik nou wilde in mijn leven. Leef je om te werken? Leef je om het geld? Of werk je zodat je kan leven en de leuke en belangrijke dingen kan doen. Ik kwam snel tot de realisatie dat ik met 24 uur in de week ook prima rond kan komen en ik de overige dagen kan gebruiken om Organic Wear en Vegan Kleding verder op te bouwen.

Nu ongeveer een jaar nadat ik Organic Wear ben opgestart heb ik wekelijks bestellingen en kan ik een duidelijk stijgende lijn zien. Het is nog lang niet groot genoeg om van te kunnen leven, maar dat maakt mij niet uit. Ik wil een verschil maken, een alternatief bieden, een verhaal vertellen, dat ik er mijn brood mee kan betalen is alleen maar mooi meegenomen.

Hoe reageer jij als mensen met jouw ‘de-vegan-discussie’ willen aangaan?
Je leert er steeds gemakkelijker mee om gaan. Als iemand heel fel is, reageer ik fel terug. Als iemand oprecht geïnteresseerd is, ga ik graag het gesprek aan. Ik ben er snel achter gekomen dat je al heel erg veel effect uitoefent wanneer je bent wie je bent. Mensen vragen wel, je geeft antwoord, maar daar laat ik het bij, tenzij iemand echt informatie wil. Ik doe mijn ding, ik weet waarom en als jij wil weten waarom, vertel ik je dat, maar ik zal nooit zeggen “DUS DAAROM MOET JIJ DAT OOK DOEN!” Ik wijs mensen liever op de feiten en de alternatieven, dán gaan mensen nadenken i.p.v. in aanvals- of verdedigingsmodus schieten. Doe je ding voor jezelf en mensen zien en voelen dat wel.

 

Hierboven zie je het verhaal achter de website, het is echt de moeite waard om ergens bewust naar te kijken. Eerlijk is eerlijk, natuurlijk ben ik me sinds ik mij verdiep in de veganlifestyle, pas echt bewust geworden. En natuurlijk heeft dat tijd nodig. Maar daarom is het des te leuker om kennis te maken met een leuke webshop, waarvan je weet dat het goed is. Weet dat je bewust voor duurzaam en eerlijk heb gekozen en dat geeft mij een ontzettend goed gevoel.

 

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk