Terugblik: Goede voornemens 2016

31/12/2016, In: Persoonlijk
0

Toen 2016 begon heb ik voor mezelf een aantal doelen gesteld en ik heb zelfs een visionboard gemaakt.
Eigenlijk wil ik wel eens weten of dat allemaal gelukt is en daar even op terugkijken.
Ik weet dat voor mij 2016 een heel goed, maar dan ook heel goed jaar was.
Ik dacht vaak dat geluk niet bij mij hoorde, maar daar moet ik dit jaar toch echt even op terugkomen.
Eerst wil ik even kijken naar mijn goede voornemens:

1. gezond eten en meer zelf maken
2. twee keer per week blijven sporten (of meer) voor een strakker lijf.
3. meer lezen
4. meer dingen doen waar IK blij van word!
5. GENIETEN!
6. een volwassen baan vinden,

Het eerste wat mijn opvalt is dat ik gewoon 6 doelen heb bedacht. Misschien is dat een beetje overdreven, of liever gezegd optimistisch! Maar er zijn echt veel dingen gelukt, wat ik in het begin van 2016 echt niet had verwacht, zeker wel gehoopt, maar niet verwacht!

Als eerste, het gezonde eten en meer zelf maken, dat is zeker gelukt!!
Het is zelfs zo, ik vind het nu ook gewoon leuk om te doen. Om nieuwe dingen te leren en te proberen en om het zo gezond en vegan mogelijk te maken. Dat is natuurlijk zeker iets waar ik mee door wil gaan, maar ik mag wel zeggen dat ik het goed behaald heb in 2016!

Als tweede, twee keer per week blijven sporten, dat is ook helemaal gelukt!!
Vaak sport ik zelfs meer, ik zit eerder op een 3 á 4 keer in de week, wat ik zeker met plezier doe.
Ik merk ook echt aan mijn lijf dat het beter gaat dan ooit en dat ik mijn lijf ook echt zie verbeteren.
Nu heb ik ook wel eens een week gehad waarop het minder ging of helemaal niet, maar dat is normaal.
Maar ik kan wel met trots zeggen dat ik deze heb behaald en in 2017 zeker verder ga oppakken!

Als derde, meer lezen, dat is helemaal niet gelukt!
Ik vind het nog steeds een geweldig voornemen, maar ik heb er dit jaar echt de tijd niet voor genomen.
Ik vind lezen echt heel leuk, maar ik merk dat ik toch meer op het internet surf en niet echt meer een boek lees. Jammer, want daar kan ik me echt wel mee ontspannen. Maar dit was wel een dikke FAIL!

Als vierde, meer dingen doen waar Ik blij van word!, dat is zeker wel gelukt.
Ik heb geprobeerd me minder druk te maken om andere en wat andere van me denken.
Natuurlijk gaat dat nog niet helemaal perfect en kan ik op sommige momenten daar nog iets meer over nadenken, maar over het algemeen ben ik best trots dat ik het zo goed doe. Meer met het motto, als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet voor andere zorgen. En dat werkt echt! Ik gun mezelf meer momenten om te doen waar ik zin in heb en waarom ook niet?

Als vijfde, GENIETEN!, dat is ook zeker gelukt!
Ook echt met hoofdletters, alsof ik het jaar daarvoor echt nergens van genoten heb, en dat is zeker niet waar haha! Maar ik vind het wel belangrijk om me daar bewust van te zijn. Om besef te hebben dat ik het goed heb en dat ik kan genieten van de meest simpele dingen!

Als zesde, een volwassen baan vinden, dat is GELUKT!
Eindelijk na 3 jaar, kan ik zeggen dat ik een super leuke baan heb in de zorg. Iets wat ik nooit had verwacht en niet had zien aankomen. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd en zit helemaal goed. Ik zit goed in me vel en ga met veel plezier naar mijn werk, beter kan niet.

Wat ik dan toch enorm grappig vind, is dat van de zes doelen die ik had gesteld, ik er toch vijf heb gehaald. Helemaal niet slecht, als ik het vergelijk met andere jaren. Ook waren het dan ook grote doelen en doelen over het hele jaar. Daarom kan ik ook wel zeggen, dat voor mij, 2016 een heel mooi en goed jaar is geweest!

Niet alleen had ik doelen gesteld, maar ik had ook een visionboard gemaakt voor 2016. Het schijnt namelijk zo te zijn, dat als je dingen visualiseert, dat de kans dat het uitkomt ook groter is.

 

visionboard 2016

Hierboven kan je mijn visionboard van het jaar 2016 zien. En dat ziet er nog steeds goed uit, in mijn ogen. Ik weet niet of het komt omdat ik het gevisualiseerd heb dat er veel is uitgekomen, maar zoals je hierboven bij de doelen kan lezen, was 2016 een heel goed jaar. Het is ook echt een jaar geleden voor mij dat ik het bord heb gezien, dus ik wist ook niet helemaal meer precies wat erop stond.

Het plaatje:  ‘Add a little confetti to each day’  had voor mij de betekenis: genieten, in het nu leven en ook bewust leven.
Ik denk dat ik me hier ook echt wel mee bezig heb gehouden in 2016. Dat ik toch iets egoïstischer ben geworden en ook echt aan mezelf heb gedacht. Toch denk ik dat het goed is geweest, want zoals ik al eerder heb gezegd, als je niet voor jezelf zorgt, kan je ook niet voor andere zorgen. Het leven in het nu vind ik nog steeds heel belangrijk, maar vind ik soms nog steeds heel moeilijk. Soms zit ik al heel ergens anders met mijn hoofd, dan waar ik op dat moment ben. Maar ik blijf er zeker aan werken.

Het plaatje: Links onder, had voor mij de betekenis meer koken en experimenteren.
Dat is zeker wel een groot onderdeel geworden van 2016. Ik ben veel meer dingen gaan proberen en ik vind het koken dan ook steeds wel leuker worden. Terwijl ik er eerder echt een hekel aan had. Dus we gaan zeker vooruit!

Het plaatje: Just Breathe’. had voor mij de betekenis meer ontspanning.
Dat gaat steeds beter, maar nog zeker niet perfect. Ik merk dat ik mijn ontspanning heel erg haal uit sporten, wat enorm handig is, want dan heb je al snel twee doelen in een. Maar ik maar zeker meer tijd voor mezelf en meer tijd om even op adem te komen, in plaats van door te denderen als een trein.

Het plaatje: met een Yoga-pose had voor mij de betekenis meer sporten.
Het sporten gaat enorm goed, zoals ik hierboven als zei: Ik haal er ontspanning uit. Dat is een enorm voordeel, waardoor het ook makkelijker is om te gaan. Ook merk ik echt aan mijn lijf als ik niet ga, dus ik voel me gewoon een stuk beter. Dus dat is zeker goed gegaan in 2016.

Het plaatje: Blueberry Muffins, had voor mij de betekenis letten op mijn eten, maar vooral genieten en balans vinden in het eten.
Het balans vinden is denk ik wel gelukt. Het eten moet leuk blijven en als je een dieet bedenk wat verschrikkelijk is, ga je het nooit volhouden. Ik probeer gezond en vers te eten, maar ook af en toe lekker te genieten van lekkere dingen, wat ik dan meestal doe in het weekend. Ik probeer de doordeweekse dagen gezond en vers te blijven eten, zodat je een goede basis hebt.

Het plaatje van de computer had voor mij de betekenis werken en een droombaan vinden.
Ik had het al een beetje verklapt hierboven, maar dit is helemaal gelukt. En ik denk dat ik zelfs niet meer terug het onderwijs in wil. Zo naar mijn zin heb ik het, ik heb echt het idee dat ik een betekenis heb voor een andere, een andere echt help en voel me enorm nuttig!

Het plaatje van de bloemen, had voor mij de betekenis dat ik best wel eens voor mezelf een bosje bloemen mag kopen, als een klein verwenmomentje.
Ik heb in 2016 om precies te zijn: 0.0 bloemen voor mezelf gekocht! Haha, een heel leuk idee, maar FAIL! Ik vind bloemen heel mooi, maar ik koop ze eigenlijk nooit voor mezelf haha!

Het plaatje van het huis, had voor mij de betekenis dat ik eigenlijk graag een huis wil kopen!
Dit is natuurlijk een heel groot doel, maar dit komt bij 99% uit. We zijn met de laatste dingetjes bezig en dan hoop ik dat we ons snel huisbezitter mogen noemen. Als alles helemaal rond is, dan houd ik jullie natuurlijk helemaal op de hoogte!!

Zo, 2016, dat was me een jaar. Voor mij een heel goed jaar. Een jaar waarop ik lachend kan terugkijken en dat is weleens anders geweest. Een jaar waarin heel veel dingen zijn veranderd en waar ik heel veel in heb geleerd.

Q: Wat waren jou mooiste momenten uit 2016?

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk