Katten in huis.

14/01/2019, In: Column
0

Ze zeggen, dat als je kinderen in huis ‘krijgt’ je je huis moet aanpassen. Maar dat is ook zeker het geval met katten. Je gaat ineens overal op letten en als je het even vergeet, dan herinneren de katten je er persoonlijk even aan. Fijn, z’n meedenkende viervoeter! Niemand had me verteld dat het eigenlijk hele lomp hoveniers zijn, die met liefde de planten die ze niet zo leuk vinden, voor je uit willen graven, mee sleuren en dan gaan spelen met het zand. Wat je dan ook overal terug vindt. Niemand had mij vertelt dat ze ook in het weekend erg vroeg in de ochtend, je heel liefdevol kunnen wakker miauwen. Niemand had mij vertelt dat ze tijdens het ‘gekkenuurtje’ achter elkaar aan blijven rennen tot er geen kussen op de bank meer recht ligt. Ook herinneren ze er prima aan dat ze honger hebben en ook dat ze echt een schone kattenbak willen, kortom het zijn best zelfstandige dieren.

Roest (rood) en Meeko (zwart), een paar weken uit het asiel.

Niemand had mij kunnen vertellen, dat stiekem mijn principes toch een beetje zijn veranderd. Hoe hard ik riep, nee geen katten op mijn bed en als ik naar de wc ga, no way dat er dan z’n starende kat zit…
We hebben nu zelfs de gewoonte, dat als we wakker worden we eerst even (op bed) met de katten knuffelen. Het is zelfs zo erg, dat als ik weer eens moet plassen midden in de nacht dat ik eerst over een kat struikel die dan spinnend en kopjes gevend de badkamer in sluipt en me weer netjes bij de slaapkamer deur afzet. Ja, je kan me een zacht ei noemen, maar die twee (nu nog kleine) viervoetertjes hebben toch stiekem mijn hart gestolen. Ik had zelf ook gedacht dat ik nooit z’n typ zou zijn die zou spammen op Instagram, om te laten zien hoe leuk mijn katten wel niet zijn. Mijn excuus, want ze staan er vaak op. Voor sommige mensen misschien een opluchting, want ze hebben zeker de plaats ingenomen van de selfies, haha!

Meeko lag te slapen, toen besloot Roest dat hij het een goede plek vond om op Meeko te gaan liggen. Aan de blik van Meeko te zien, was die daar heel blij mee, haha!

Dus ondanks dat mijn principes zich hebben aangepast, de term ‘kattenkwaad’ mij helemaal duidelijk is geworden, zijn deze katten echt een aanwinst. Ze brengen ‘letterlijk’ wat leven in de brouwerij. Ze zorgen ervoor dat ik enorm kan lachen. Ze zorgen ervoor dat ik nooit meer alleen op de bank hoeft te zitten. Dat ik mijn plaid moet delen met minstens één kat en dat het kan zijn dat ze mijn tenen aanzien voor speelgoed. Ze zorgen ervoor dat je foto’s blijft maken en ze naar iedereen wilt sturen wie dat kan en dan hou ik me nog in en ze zorgen ervoor dat ik in de ochtend met een glimlach wakker wordt, want ze zijn altijd enthousiast om je te zien. Soms om je even enorm te plagen en soms om even lekker te knuffelen. Ze zorgen ervoor dat ik een goed excuus heb om niet van de bank te komen, als ze weer eens lekker tegen mij aan zijn komen liggen. Wat ja, het is toch ‘zielig’ om ze wakker te maken haha!

Ze zorgen voor een heleboel liefde, rommel, lachwekkende momenten, en soms een irritatie. Maar deze eigenwijze viervoetertjes, zijn de leukste, liefste, knapste, mooiste en beste katten die er zijn. Wil jij ook z’n leuke toevoeging aan je leven, ga dan eens even een kijkje nemen in het asiel. Daar zijn zoveel lieve katten die een baasje zoeken, waarmee je kan knuffel, waarmee je kan kijken of er een klik is en die je een warm huis kan bieden.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk