Lifestyle| Waarom moet je luisteren naar je onderbuik-gevoel?

26/01/2016, In: Health
0

 

Je onderbuik-gevoel oftewel je intuïtie, het gevoel wat je krijgt als je een keuze moet maken. Het is eigenlijk een innerlijk kompas. Je hebt mensen die op het gevoel afgaan en sommige mensen die meer op het verstand keuzes maken. Ik ben van mening dat het wel enorm belangrijk is om naar je onderbuik-gevoel te luisteren, maar ook niet te overhaast beslissingen te maken.

Schermafbeelding 2016-01-25 om 20.36.05

Als je een keuze moet maken, dan is het ook belangrijk om daar de tijd voor te nemen. Geef je gevoel de ruimte om aan te kunnen geven wat belangrijk is. Niet alleen luisteren naar je gevoel, maar natuurlijk ook naar je verstand. Soms maak ik ook een lijstje met plus- en minpunten. Wat kan het voor positiefs opleveren voor mij als ik een bepaalde keuze maak en wat voor risico’s neem ik bij een bepaalde keuze. Neem de tijd en praat er met andere over, zodat je zeker weet wat goed voor je voelt.

Soms is het moeilijk om echt naar je gevoel te luisteren, omdat je niet helemaal ontspannen bent. Misschien heb je wel veel last van stress en kan je het ‘onderbuik-gevoel’ niet voelen. Het klinkt heel raar. Maar als je een keuze moet maken terwijl je een druk voelt, kan het zijn dat je het gevoel als wat anders herkent. Maar soms zit je ook in een situatie dat een ander de keuze voor je maakt. Dat is natuurlijk niet altijd even fijn, tenzij het een goede keuze is. Toch zou ik dan wel je stem laten horen en aangeven of je je hier prettig bij voelt of helemaal niet. Tenslotte heb je altijd de keuze om ergens iets van te zeggen. Dat is jouw vrijheid en soms is dat wel heel moeilijk.

Ik vind het vooral moeilijk als ik het gevoel heb dat ik een ander ermee kwets. Ik houd ervan dat alles goed gaat en iedereen zich fijn voelt, maar daar kan je niet van genieten als je het zelf niet als prettig ervaart.

Schermafbeelding 2016-01-25 om 20.37.41

Een quote: ‘Niks geeft zoveel rust, als een genomen beslissing.’ Door een goed genomen beslissing heb je meer rust. Dan weet je of je de goede keuze hebt gemaakt en dan voel je de rust. Dus mijn advies is echt, luister naar je gevoel. Je kan ook het beste handelen als je je goed voelt en ik denk dat veel mensen onderschatten waar je onderbuik gevoel je bij helpt.

Nu heb ik een keuze gemaakt, die ik niet alleen gebaseerd heb op een onderbuik-gevoel, want het is natuurlijk niet zo dat ik alles baseer op mijn onderbuik-gevoel. Mede door mijn onderbuik gevoel ga ik op zoek naar logische verklaringen. Ga ik kijken waarom wel of waarom ik de keuze niet moet maken. Ik vind het ook vreemd om te zeggen, ik ga dit wel/niet doen want dit zegt mijn onderbuik gevoel. Ik wil dit wel kunnen baseren op feiten, waardoor krijg ik dit gevoel. Hoe komt het dat ik me zo voel? Vind ik het eng? Is het een groot risico? Is het een haalbaar doel?

Schermafbeelding 2016-01-25 om 20.36.51

Kortom, wat ik aan wil geven dat je altijd een keuze hebt. Een keuze om te kiezen en dat het belangrijk is om met die keuze dicht bij jezelf te blijven. Te luisteren naar wat belangrijk is voor je en te luisteren naar je onderbuik gevoel. Vraag jezelf af waar dat gevoel vandaan komt, zodat je het kan beargumenteren. Zorg dat je jezelf altijd in de spiegel kan aankijken, kan zeggen dat je trots op jezelf bent en op de keuzes die je maakt. Laat je niet door een tijdsdruk of een ander soort druk, pushen tot een keuze.

Q: Hoe maak jij meestal een keuze?

afsluiting artikel

    • Dionne
    • 26/01/2016
    Beantwoorden

    Mooi geschreven! Het is vooral voor mij heel lastig om mij niet te laten pushen door tijd om een keuze te maken

    • Haast en angst zijn slechte raadgevers;), neem sowieso de tijd ervoor als je twijfelt over een beslissing.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk