Lifestyle | Vegafriday – Brood bakken

18/12/2015, In: Food
0

Vandaag is het vrijdag, dus het is tijd voor een Vegafriday. Dit keer heb ik voor jullie een recept om makkelijk brood te bakken. Dit is iets waar ik de laatste tijd mee bezig ben, en ik wil uiteindelijk zonder pakjes zelf brood maken. Meestal als ik in de supermarkt sta is het ‘lekkere/donkere’ brood weg en vaak is dat brood ook nog eens hartstikke duur. Dit is lekker en gezond brood, dat uiteindelijk goedkoper is, maar je moet er wel even wat voor doen. Het is niet moeilijk, en ik vind het ook erg leuk om te doen. Het is ook erg leuk om dit met kinderen te doen en te laten zien hoe brood gemaakt wordt.

benodigdheden
* Koopmans – Waldkornbrood
* Schone theedoek
* Bak
* Bakblik
* Bakpapier
* Deegroller
* Keukenmachine of een mixer met deeghaken.

deeg 

Als eerste maak je het deeg, je doet de mix in de keukenmachine (of je mixt het met de deeghaken), doe er 250 ml water bij en zorg dat het deeg één bal wordt.

rijzen

Als het deeg één bal is, doe het in de bak en leg er een schone theedoek over. Laat het 10 minuten in kamertemperatuur rijzen.

deeg 2

uitrollen 

Na 10 minuten rol je het deeg helemaal plat, zo dun mogelijk, zonder dat het stuk gaat.

omvouwen

oprollen 

Daarna vouw je de langste punten naar elkaar toe, en rol het dan op, zoals je hierboven op de foto ziet.

in bakvorm

rijzen 2 

Doe het brood in het bakblik, waarin bakpapier zit. Met de naad (van het rollen) naar beneden. Doe dan de schone theedoek over het blik en laat het brood nog 45 minuten rijzen. Doe ondertussen de oven aan op 210 graden.


oven

klaar

Stop het brood in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Laat het brood afkoelen en eet smakelijk!

Het is heel niet moeilijk en kost eigenlijk een kleine moeite, het enige nadeel is dat het wel tijd kost, want je moet wachten met het rijzen en de oventijd. Maar in die tijd kan je natuurlijk zat andere dingen doen, dus dat scheelt.

Het brood is echt heel lekker en het vult ook goed, ik doe er zelfs minder beleg op, omdat het brood zo lekker is.

 

Q: Heb jij wel eens je eigen brood gemaakt?

 afsluiting artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk