Terugblik 2017

27/12/2017, In: featured, Personal
0

In het begin van dit jaar, heb ik een artikel online geplaatst. Hierin had ik een visionboard gemaakt, waarin ik mijn ideale jaar (2017) zou laten zien. In dit artikel wil ik een terugblik doen van het jaar 2017. Niet alleen via mijn visionboard, maar ook hoe het jaar is verlopen, nu we aan het einde van december zijn.
Nu hoor ik vaak, dit jaar is voorbij gevlogen! Meestal heb ik dat gevoel ook, maar nu echt niet. Ik kan niet wachten tot dit jaar voorbij is en dat we kunnen starten met 2018.
Ten eerste vind ik het getal 2018 veel mooier en is 8 mijn lievelingscijfer, maar ook omdat het jaar 2017 mij enorm is tegengevallen.

Dit heb ik nog niet eerder zo meegemaakt, dat ik terugkijk op een jaar, met een negatief gevoel. Misschien heb ik dit jaar gewoon veel pech gehad. Gelukkig waren er ook positieve dingen en is het zeker niet dat ik nu zit te huilen om alle pech, maar ik heb zeker betere jaren gehad. Ongetwijfeld wordt 2018 veel beter, mag ik hopen haha!

Ik ga niet te veel terugkijken op de negatieve dingen van het jaar 2017, want daar wordt niemand vrolijk van. Het beste wat me is overkomen in 2017, is het feit dat mijn vriend en ik een huis hebben gekocht. De reden dat we nog niet verhuisd zijn, is dat ze het aan het bouwen zijn en in 2018 (rond de zomer) kunnen we gaan verhuizen. Daar kan ik nu echt naar uit kijken! Niet het verhuizen zelf, want daar zie ik enorm tegenop, maar het feit dat we een echt huis hebben, een mooie tuin en de ruimte.

Nu kijken we even terug na mijn verwachtingen van het visionboard, die ik begin 2017 heb gemaakt. Als eerste had ik een foto van een bloem. Ik wilde genieten van de natuur, van de kleine dingen in het leven. Ook stond/staat zuinig zijn op de aarde bij mij hoog op mijn prioriteitenlijstje.

Is dit gelukt?
Ja! Ik ben zeker meer gaan genieten van de natuur, ik heb vaker een wandeling gemaakt in het bos en daar ook mooie foto’s van gemaakt. Ben ik zuinig geweest op de aarde? Ja, en gelukkig nog steeds. Ik ben namelijk veganistisch gaan eten, wat voor mij een fijne verandering is, maar ook zeker voor onze aarde.

Daarna had ik een tekst: ‘All of me, loves all of you’
Hiermee wilde ik meer energie steken in mijn relatie. Dat is zeker gelukt! We gaan nu samen verhuizen naar een ‘echt-grote-mensen-huis’ en we zijn zeker verder gegroeid, dan in het begin van het jaar.

Smoothies & Fruit stonden ook op mijn visionboard. De balans vinden in gezond eten. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik dat soms best lastig vind. Dit jaar ben ik begonnen met veganistisch eten en in mijn ogen is dat ook echt veel gezonder. Daarin ben ik dan zeker gegroeid. Maar toch ben ik nog steeds aan het zoeken en kijken wat ik allemaal moet eten, zodat ik alles binnen krijg. Ja, ik heb wel meer balans, maar nee ik ben er nog niet helemaal. Maar dat is ook niet erg, het begin is er en er valt altijd nog wat te leren.

Thee, lezen en Netflix, kortom meer momentjes voor mijzelf. Die heb ik zeker wel genomen, of het een bewuste keuze was of niet, het is wel gelukt. Ik ben begonnen aan de boeken van Harry Potter, op dit moment heb ik deel 5 net uit en begonnen in deel 6. Ik ben ze aan het lezen in het Engels, zodat ik daar ook weer van leer. Ik ben dol op de ‘Originals Series’  op Netflix en heb er een hele hoop gekeken. En de thee, die is ook niet om aan te slepen. Wat ik momenteel drink is water en thee. Er zijn zoveel smaken thee en in het water doe ik dan weer vers fruit, zo kom ik helemaal niks te kort.

Ook had ik gehoopt dat 2017 een heel sportief jaar voor mij zou worden, met veel yoga en hardlopen. Helaas is dat allemaal anders gelopen, door een tegenvaller, maar ik ben zeker weer op weg. In 2018 wil ik weer meegaan lopen met mijn vaste loopgroep, kan echt niet wachten, dat heb ik zo gemist. Yoga, doe ik te weinig helaas. Ik moet daar gewoon meer de tijd voor nemen, en ik heb nog steeds lessen in hangmatyoga. Echt geweldig, maar ik moet daar ook meer de tijd voor nemen om daar heen te gaan. Dit is ook zeker een voornemen voor 2018!

Kortom, er is heel veel veranderd in het jaar 2017. Positief en negatief. Ik kan niet wachten om dit jaar af te sluiten en met frisse moed het nieuwe jaar in te gaan!!

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk