Ik heb mijn Youtube op privé gezet.

26/02/2018, In: featured, Personal
0

Ja, je leest het goed, mijn youtube kanaal staat op privé.
Waarom? Ik zat er al een tijdje over na te denken en ik had inmiddels een jaar al niet ge-upload.
Als ik terug kijk naar de video’s zie ik een heel ander persoon, ik ben voor mij gevoel zo gegroeid, dat ik mezelf niet helemaal herken. Natuurlijk is dat niet erg, want na 3 jaar online verander je en heb je misschien een andere instelling. Ik leef nu veganistisch en ik wil dat graag uitstralen, daar dacht ik 3 jaar geleden helemaal niet over na.

Ik denk dat ik me beter kan uiten in mijn artikelen, het is misschien voor jullie minder persoonlijk, maar voor mij is dat juist fijn. Ik wil delen wat ik wil delen, en daar passen op dit moment video’s niet bij. Natuurlijk doe ik niet alle video’s weg en ik weet niet of ze altijd op privé blijven staan, maar voorlopig wel. Ik vind het veel fijner om te schrijven, waarmee ik ook heel persoonlijk kan zijn, maar toch is het beschermt. Niemand in mijn omgeving stond sowieso te springen om op beeld te komen en ik heb meer het idee dat ik van alles meer kan genieten als ik me niet verplicht voel om er een video van te maken. Nu ik z’n tijd geen video heb gemaakt, voel ik me eerder bevrijd van de druk van een video en kan ik meer uiten in artikelen, zo voel ik me veel prettiger en kan ik meer genieten van alles om me heen. Dat is natuurlijk veel belangrijker. Ik heb niet het gevoel dat ik alles moet delen en moet laten zien hoe leuk of goed ik het allemaal doe, want de negatieve dingen zou ik niet zo snel delen.

Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om youtube te kijken en ik vind het echt knap als iemand zijn privé leven online zet en wilt delen, zeker als je kinderen hebt. Ik wil graag en zeker in het nieuwe huis (eind mei) dat ik hier samen met mijn vriend van geniet, en toch meer privé houd.
Het is lastig uit te leggen, maar ik hecht denk ik toch iets meer waarden aan privé, dan ik had verwacht.

Dat ik dit ooit zou zeggen had ik niet verwacht, maar ik denk dat ik toch meer geleerd heb dat niet alles gaat zoals je wilt en dat niet iedereen dat begrijpt. Wat natuurlijk helemaal prima is, maar als je verwacht dat je meer begrip krijgt, dan valt het een beetje tegen. Dan ga ik toch meer nadenken over wat ik wil delen. Alles wat ik nu online plaats daar denk ik over na, terwijl dat ‘vroeger’ helemaal niet zo was. Dan plaatste ik zonder nadenken van alles online. Nu denk ik, wie gaat het zien? Wil ik dat die personen het kunnen zien? Wat heeft dit voor invloed als iemand dit ziet? Wat zou ik kunnen overbrengen met deze post of foto? Stimuleer ik hiermee positief gedrag of zorg ik voor een positief gevoel? Ja, misschien denk ik er op dit moment iets te veel bij na, maar het is natuurlijk wel het internet. Daar krijg je, als het er eenmaal opstaat, het er niet zo makkelijk vanaf.

Nu heb ik helemaal geen spijt van de dingen die ik gedeeld heb, integendeel, ik heb er echt een hoop van geleerd en ik heb er helemaal geen negatieve ervaringen mee. Ik denk dat ik gewoon gegroeid ben als persoon en dan ik me beter kan uiten in tekst dan in video. Dus, ik ga lekker bloggen en foto’s maken, want daar wordt ik gelukkig van en kan ik overal doen. Ik hoef geen rekening te houden met het licht in huis, ik hoef geen rekening te houden met de mensen op mij heen, die niet in beeld willen. Ik kan er goed over nadenken en meer kwaliteit bieden met foto’s en ik kan natuurlijk lekker schrijven.

Q: Deel jij alles via sociale media?

Liefs,

Silvia

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk