Boekreview: Lisa Goes Vegan

02/05/2017, In: Books, featured
0

De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in een veganistische levensstijl, zijn vast wel bekend met de website: www.lisagoesvegan.com

Ook zullen de meeste wel weten dat ze ook een boek heeft uitgebracht, eentje die zeker een tijdje op mijn ‘wishlist’ heeft gestaan. Nu heb ik het boek ontvangen en kan ik niet wachten om met jullie te delen wat ik van het boek vind.

Als eerste is het een prachtig boek, met een mooi harde kaft, een mooie afmeting en als klein detail, maar toch erg fijn, een lint. Ik vind dat ontzettend handig, en zeker een pluspunt. Er is dus echt aandacht besteed aan het boek en dat kan je zeker terugzien. Ook het papier van het boek is met een FSC-keurmerk. En natuurlijk, niet te vergeten, de foto’s zijn echt prachtig gemaakt! Het is zeker elke cent waard!

Het is niet zomaar een boek, het is meer dan een boek, het is namelijk meer een handleiding over het veganistisch leven en een kookboek in een. Het is dus je eerste hulp voor veganisme. En daar was ik wel een beetje naar op zoek. Ik wil me verdiepen en mijn leefstijl aanpassen, maar waar moet je dan beginnen. Ik ben me aan het verdiepen, want ik wil zeker kennis ergens van hebben, voordat ik me er volledig in stort. Dan is misschien dit boek onmisbaar, het is niet een boek wat je één keer leest, maar een boek wat je erbij houdt. Niet alleen voor de recepten, maar ook voor de kennis en de lijstjes die erin staan.

Het is makkelijk geschreven, waardoor het makkelijk te lezen is. Ook is het makkelijk terug te zoeken. Zo staat er een stuk in over broodbeleg, iets wat heel simpel is, maar waar ik toch even op weg geholpen moest worden. Alles wat ik op brood at, dat voldeed niet meer aan mijn eisen. Nu heb ik weer heel veel nieuwe opties om uit te proberen. Het is dus boek voor iedereen, ook al ben je alleen geïnteresseerd en wil je kennis maken met veganisme of je bent misschien al jaren veganist en kan wel even wat nieuwe inzichten gebruiken.

Wat ik ook echt handig vind aan het boek is dat ze uitlegt waarom ze heeft gekozen voor een veganistisch leefstijl, en dat ze eerst echt een ‘carnivoor’ was. Herkenbaar, want ik leefde eigenlijk alleen maar op vlees en melk. Mooi om te zien, dat het dus niet uitmaakt hoe je dieet was, want waar een wil is, is een weg. Ook geeft ze in het boek aan dat ze het niet alleen voor de dieren, maar bijvoorbeeld ook voor het milieu, voedselverdeling en haar gezondheid doet. Het zijn allemaal invalshoeken, waar ik zelf nog niet eerder kennis mee had gemaakt.

Het boek geeft ook handvatten om te beginnen, want zoals ik ervaren heb, kan het allemaal wat overweldigend zijn. Er komt zoveel op je af en je hoort vrijwel alleen wat je niet moet eten en hoe de dieren eronder lijden. Ook hoor ik veel mensen in mijn omgeving zeggen: ‘Wat mag je allemaal niet eten?’

Zo wil ik er niet naar kijken, want zo zie ik het niet. In mijn oogpunt zijn er dingen die ik niet meer wil eten, want in mijn ogen mag en kan ik alles eten. Alles is te ‘veganizen’ en er zijn veel gezondere opties. En dan nog het feit dat ik me beter voel en me lichaam gezonder is, dan zou toch eerder de vraag zijn: ‘Waarom eet jij dat allemaal?’

Een vraag wat ik ook vaak te horen krijg: ‘Krijg je wel alle voedingsstoffen binnen?’ Hier is ook aandacht besteed in het boek. Ik weet dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken, maar dat komt omdat ik me erin verdiep. Ik weet wat ik moet eten (over het algemeen, want ik ben er zeker nog niet) maar dat is niet voor iedereen zo. Het is dus ook een mooi boek voor je omgeving, als ze meer informatie willen en zich willen verdiepen in veganisme, dan is dit een laagdrempelig boek.

Weet je je geen raad in de supermark of het restaurant, dan geeft ook dit boek je weer handig handvatten. Ik liep hier zelf ook tegenaan, maar ik kan me weg steeds beter vinden hierin.

En als slot, er zitten geweldige recepten in, waar ik niet mee kon wachten om te beginnen. En ik vond het belangrijk om een recept uit te proberen, voordat ik dit artikel wilde schrijven. Ik ben voor het recept ‘ Chili sin Carne’ gegaan, wat aan groot succes was. Zelf mijn vriend, die een alleseter is, heeft er lekker van gegeten.

Kortom: Het is een boek, waar ik veel aan heb, waar ik op terug kan vallen en waar ik mijn inspiratie uit kan halen. Het is zeker het aanschaffen waard. Zeker als je beginnend veganist bent, alleen interesse hebt, of al jaren. Het is een prachtig boek en een aanwinst voor je boekenkast.

 

 

 

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk