Fashion | Hoe ik mijn kast opruim!

12/09/2015, In: Fashion
0

Vandaag heb ik voor jullie een fashion artikel. In dit artikel ga ik jullie laten zien, hoe ik het aanpak als ik mijn kast ga opruimen. Ongeveer twee keer per jaar neem ik echt even de tijd om mijn kast helemaal en vooral grondig op te ruimen. Wat op dat moment meestal hard nodig is. Meestal is het om mijn winter of juist mijn zomerkleding in de kast te leggen. Dit keer heb ik ook even goed gekeken welke kleding draag ik nog en wat kan naar het goede doel?!

rommel a

rommel b

Zoals je nu kan zien is het echt een zooitje, de was moet nog opgeruimd worden en de helft van wat hangt, hangt binnenstebuiten. Ook ligt alles door elkaar heen en heb ik geen idee meer wat er allemaal in mijn kast hangt.

plan

Ik begin met een plan, want heel vaak begin ik gewoon ergens en dan heb ik geen idee meer hoe ik verder moet. Met als gevolg dat alles een enorme troep is en ik geen zin meer heb om het verder op te ruimen.
Ik heb op de tekening aangegeven wat waar komt te liggen. De bovenste rechthoek is de grote kast, met de schap boven en het hanggedeelte. De rechthoek hieronder is de witte kast met drie laden. Zo begin ik met één deel uit te ruimen en daar het juiste voor in de plaats te leggen. Zo ga ik stapje voor stapje alles door.
Als er een vak leeg is, dan maak ik die meteen schoon, zodat ook alles weer schoon ruikt.

stapel a

stapel b

De dingen die je uit de kast heb gehaald, die leg ik op stapels. Zo weet je wat bij elkaar hoort en kom je niet op het laatst nog dingen tegen die er uiteindelijk niet inpassen.

nu a

nu b

nu c

Nu ligt alles netjes en alles van de winter is binnen handbereik. Toch heb ik de zomerspullen niet helemaal weg gestopt, maar in een la gedaan van de witte kast. Mijn schoenen zijn makkelijk te pakken en ik kan makkelijk bij een kleinere tas, zodat ik die ook vaker kan gaan gebruiken.
Ook heb ik het hang gedeelte netjes gesorteerd en alles goed op de hanger gehangen. Het begint van rechts naar links met jurkjes, jasjes, vestjes, truien, blouse, long sleeves, t-shirt en mouwloze shirtjes. Het is fijn om te weten wat ik nu in de kast heb liggen en wat ik echt in eeuwen niet aan heb gedaan, gaat ik aan het goede doel geven.

Het geeft echt een opgeruimd gevoel, dat ik niet meer hoef te zoeken naar kleding in de ochtend en dat ik weet waar wat ligt. En wat natuurlijk ook een leuk voordeel is, dat er nu genoeg ruimte is voor eventuele nieuwe kleding!

Q: Hoe vaak ruim jij je kast op?

Slotfoto Artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Silvia Zaaijer

Blogger πŸ’»| YouTube πŸ“Ή| 27🎈| Vegan🌱 | Running πŸƒπŸΌβ€β™€οΈ| Fotografie πŸ“·| Health 🍎|YogaπŸ™πŸ» | πŸ’Œinfo@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk