Lifestyle | DIY project – Nachtkastje

03/02/2016, In: DIY
0

Ik was al tijden op zoek naar een leuk nachtkastje, tot ik het boek las van De Groene Meisjes. Door dit boek was ik geïnspireerd geraakt, om niet op zoek te gaan naar een nieuw kastje, of een nieuw kastje te kopen. Maar juist om iets op te knappen, iets ‘zelf’ te maken en iets unieks te hebben. En dat alles natuurlijk voor een kleine prijs.

foto 1 

Dit was het kastje wat bij mijn ouders op de zolder stond, soort van stof te vangen. Hier werd niks meer mee gedaan en ik vond dit nou juist het ideale nachtkastje. Niet te veel poespas, gewoon een standaardkastje. Maar ik vond hem ook niet echt bijzonder en past ook totaal niet bij onze slaapkamer. Ik wilde sowieso dat het nachtkastje een andere kleur zou krijgen, want dit hout past niet bij de slaapkamer en vind ik persoonlijk ook niet echt mooi. Ook wilde ik dat het nachtkastje een persoonlijk tintje zou krijgen, maar dat laat ik later zien!

foto 2

foto 3

Als eerst wilde ik dat het nachtkastje wit zou worden, dat is lastig als de ondergrond donker is, maar zeker niet onmogelijk. Het eerste is schuren, schuren en nog eens schuren. Vergeet na het schuren (en voor het schilderen) niet om het kastje goed af te stoffen, anders gaat de stof in de verf zitten.

foto 4

foto 5 

Als dat is gebeurd, dan is het een kwestie van grondverf. Dit koste mij helemaal geen geld, want mijn vader had nog witte verf over. Ik heb er uiteindelijk wel twee lange grondverf over gedaan, want door de ‘donkere’ ondergrond dekte het niet echt goed.

foto 6 

Dit alles gebeurt natuurlijk wel in stijl! Ik had de stofjas van mijn vader geleend, zodat ik mijn kleding niet zou verpesten. Ik ben nogal een kluns en ik zou het zonde vinden als de verf niet meer uit mijn kleding zou gaan.

foto 7

foto 8 

Nu was het tijd voor de laatste laag, waar ik hoogglans witte verf voor heb gebruikt. Ook dit had mijn vader nog liggen. Als je iets wil schilderen, dan kan je altijd in je omgeving vragen wie er nog verf over heeft. Dit bespaart geld en het is natuurlijk beter dan elke keer een nieuwe pot verf kopen. De laatste laag hebben we gedaan met een roller, omdat je dan de strepen van de kwast niet zou zien. Zelf ben ik geen ervaren schilder en als ik schilder dan wil ik het wel mooi hebben en geen strepen. En dan natuurlijk het eindresultaat!

foto 9

foto 10 

Dit is het geworden. Het persoonlijk tintje wat terug is gekomen is het knopje van de la, die heb ik gekocht bij de Xenos voor €1,69. Dit is ook het totaalbedrag wat het kastje me heeft gekost. Het is niet alleen leuk om een uniek nachtkastje te maken, maar ook nog eens budget! Kijk eerst een naar de spullen die je al hebt, kan je het anders maken of veranderen zodat het wel beter bij je past. Dan hoeven we ook niet allemaal alles weg te gooien en kunnen we veel dingen gaan hergebruiken. Beter voor je portemonnee en voor het milieu, twee vliegen in een klap!

Q: Hoe ziet jouw nachtkastje eruit?

afsluiting artikel

    • Dionne
    • 03/02/2016
    Beantwoorden

    Oeh, wat een mooi eindresultaat zeg!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk