Steeds Leuker – Jelle Hermus

04/03/2019, In: Books
0

Mijn eerste indruk van dit boek lag best wel hoog, want mijn zus was namelijk nogal positief over dit boek. Zij is iemand die veel leest en eigenlijk ook wel goed weet wat voor boeken ik goed vind en wat ik absoluut niet lees. Ook de speelse voorkant spreekt me aan, een serieus onderwerp met een leuke voorkant maakt het toch een stuk leuker.

Zoals ik al zei was dit een boek, die mijn zus mij had aangeraden. Meestal heeft ze dan ook gelijk, dus deze ben ik vrijwel meteen gaan lezen. Dit boek is een soort ‘zelfhulpboek’, een woord waar ik eigenlijk een hekel aan heb. En toch lees ik graag dat soort boeken, omdat ik me wil blijven ontwikkelen en ik toch ergens wel nieuwsgierig ben. Wat me vooral aansprak aan het boek was het feit dat het op een luchtige manier is geschreven. Het leest makkelijk en het is net alsof je met iemand in gesprek bent. Ook is het op een positieve manier geschreven, die realistisch en toch luchtig blijft. Het is niet zo dat ik na het lezen van dit boek denk dat ik bepaalde verplichtingen heb. Of de gedachte, ‘je moet dit zo doen, of juist dat’. Het geeft me een vrijblijvend gevoel en dat voor een ‘zelfhulpboek’.

Wat het belangrijkste is wat ik van het boek geleerd heb, is dat je in kleine stappen veel kan bereiken en dat het niet allemaal in een keer moet. Hij heeft het ook gehad over de ‘broednestmethode’, wat ik eerlijk gezegd echt vies vind klinken. Maar het principe, daar was ik het zeker mee eens. Het kijken na wat wil je bereiken, en ervoor te zorgen dat je dat aandacht geeft wat ervoor nodig is. Wat je aandacht geeft dat groeit en als je een bepaald doel hebt, dan kan je in stapjes kijken hoe je dat doel kan bereiken en dan de juiste ‘eieren’ uitbroeden. En als veganist klinkt dat, denk ik, toch iets minder aantrekkelijk, haha!

De humor die Jelle gebruik in het boek, zorgt ervoor dat het luchtig blijft en oprecht ook grappig. Het zorgt ervoor dat er dingen ook gerelativeerd worden en dat de doelen die ik voor ogen heb niet meer onbereikbaar zijn. Ik weet voor mij gevoel op welke ‘eieren’ ik moet zitten en door het juist op die manier inzichtelijk te maken, wordt het meer behapbaar en lijkt het toch beter te behalen.

Mijn conclusie, zou ik dit boek aanraden? Ja zeker! Het is een goed boek, een boek waar je goed doorheen kan komen, ook als je niet een fanatiek lezer bent. En het boek zorgt voor inzicht, duidelijkheid en overzicht. Waardoor, als ik voor mezelf spreek, me leven toch echt wat leuker is geworden. Mijn cijfer is dan ook een 9, en een plaatje in mijn favorietenlijst.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger πŸ’»| YouTube πŸ“Ή| 27🎈| Vegan🌱 | Running πŸƒπŸΌβ€β™€οΈ| Fotografie πŸ“·| Health 🍎|YogaπŸ™πŸ» | πŸ’Œinfo@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk