What have I read this month…#01

04/02/2019, In: Books
0

Dit jaar ben ik anders begonnen dan anders, want ik ben een challenge aangegaan. Ik ga namelijk dit jaar 20 boeken lezen. Voor sommige lijkt dit helemaal niet veel, maar voor mij is het best een hoop. Ik lees namelijk enorm met vlagen, soms heel veel en andere momenten veel te weinig. Dat is jammer, want ik vind lezen namelijk erg ontspannend en juist als ik het ‘druk’ heb, dan stop ik met lezen. Daarom wil ik deze serie van artikelen starten om te laten zien wat ik heb gelezen.

Fantastic Beast and Where to Find them – J.K Rowling (Engels)
A copy of Fantastic Beast and Where to Find Them resides in almost every wizarding household in the country. Now Muggles too have the chance to discover what the Puffskein eat and why it is best not to leave milk out of a Knarl. Proceeds from the sale of this book will go to Comic Relief and J.K Rowling’s international charity Lumos, which will do magic beyond the powers of any wizard. If you feel that this is insufficient reason to part with your money, I can only hope that passing wizards feel more charitable if they see you being attacked by a Manticore.

Ik ben helemaal fan van Harry Potter en alles wat ermee te maken heeft. Ik heb alle boeken in het Nederlands gelezen en vorig jaar ook alle boeken in het Engels. Dit was daarom echt een aanwinst voor mijn collectie, maar… en nu komt een grote maar. Ik vond dit namelijk een enorme teleurstelling. In dit boek, wordt er op alfabetisch volgorde, alleen maar informatie gegeven over de magische wezens. Niks wat echt te maken heeft met de film, die ik trouwens super vond, maar alleen een soort encyclopedie. Ik had toch verwacht dat het minstens het verhaal zou zijn vanuit de film. Dat vond ik een grote tegenvaller. Ik vind het leuk dat ik nu alle boeken heb, maar lezen zou ik het zeker niet meer doen.

Fantastic Beast and the Crimes of Grindelwald – J.K Rowling (Engels)
The Wizarding World journey continues… The powerful Dark wizard Gellert Grindelwald had been captured in New York with the help of Newt Scamander. But, making good on his threat, Grindelwald escapes custody and sets about gathering followers, most of whom are unsuspecting of his true agenda: to raise up pure-blood wizards to rule over al non-magical beings. In an effort to thwart Grindelwald’s plans, Albus Dumbledore enlists Newt, his former Hogwarts student, who agrees to help once again, unaware of the dangers that lie ahead. Lines are drawn as love and loyalty are tested, even among the truest friends and family, in an increasingly divided wizarding world.

Ondanks dat ik het vorige boek niet zo goed vond, was dit boek wel wat ik verwachtte. Dit was namelijk het filmscript, die ik ook heb gelezen, nadat ik de film had gezien. Dan is het leuk dat er veel herkenning is in het boek, door de film. Ik dacht in eerste instantie dat het lezen van een filmscript niet zo fijn was, maar dat went vanzelf. Ik heb het boek, het vervloekte kind, wat ook in filmscript in geschreven, ook gelezen. Dit was denk ik ook de reden waarom het zo snel prima las. Ik vind het een verrassend boek, zeker een aanrader en deze kan ik met trots aan mijn Harry Potter verzameling toevoegen.

Hormoonbalans voor vrouwen – Ralph Moorman
Veel vrouwenklachten zijn het gevolg van een verstoorde hormoonbalans. Artsen schrijven vaak medicijnen voor om de klacht te onderdrukken, maar tot een échte oplossing komt het vaak niet. In ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ leest u: -hoe het vrouwenlichaam werkt. – hoe u stap voor stap verschillende hormoongerelateerde klachten kunt aanpakken en oplossen. -hoe u uw algehele gezondheid kunt verbeteren.

Ik heb dit boek aangeschaft, toen ik ook mijn Ladycomp (hormoonvrije anticonceptie) heb aangeschaft. Ik ben me sowieso aan het verdiepen in het natuurlijk herstellen van je lichaam en hoe de werking is van hormonen. Want wat bepalen de hormonen toch veel in je lichaam. Ook ben ik bij een lezing van Ralph Moorman geweest op de gezondheidsbeurs. Ik vind dit een goed en informatief boek. Het is duidelijk geschreven, je kan het er makkelijk bijpakken. Het is een boek, waar je na klachten, gaat opzoeken wat je kan doen. Eigenlijk kan dit boek niet ontbreken in je boekenkast (als vrouw zijnde) omdat medicijnen/huisarts niet altijd de oplossing zijn.

Nooit Alleen – Loes den Hollander
Achter Alines schijnbaar gelukkige en comfortabele leven gaat een ziekelijke onzekerheid schuil. Als ze merkt dat haar man iets heeft verzwegen en deze onzekerheid verder gevoed wordt door waarschuwingen van haar buurvrouw, verandert haar leven in een leugen, met lugubere gevolgen.

Dit boekje… ja serieus, ik gebruik expres een verkleinwoord! Dit boekje heeft me totaal weten te verrassen. Eerlijk is eerlijk, ik begon dit boek(je) te lezen, omdat het een dun boek(je) was en ik dacht dan kom ik zeker wel aan de 20 voor de challenge. Niet echt een motivatie om aan een boek te beginnen, dus gelukkig bleek deze verrassend goed. Ik had niet verwacht dat er veel diepgang is zat, een verrassende wending en een enge, in mijn ogen realistisch beeld van een persoonlijkheidsstoornis. Het is echt bizar om te lezen en in eerste instantie viel bij mij het kwartje niet meteen. Het is echt een aanrader om te lezen, vooral als je meer wilt lezen maar je vindt het lastig. Dan schrikt dit formaat boek je in ieder geval niet af!

Ik ben tevreden met wat ik deze maand heb gelezen en ik hoop dat februari ook een maand wordt waarin ik veel zal lezen, maar dat zien we in het volgende artikel!

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk