Lifestyle | E-reader Kobo Aura

24/08/2015, In: Books
0

Vandaag heb ik voor jullie eens een andere review, dan een review over een beautyproduct.
Ik heb namelijk voor jullie een review over de Kobo Aura en dat is een E-reader.

Zelf dacht ik eerst altijd dat het een beetje een luxe apparaat was, die je eigenlijk niet nodig had. Ook was ik van mening dat het vast niet fijn zou lezen, want niks zou toch boven een echt boek gaan. Dit was ook de reden dat ik eigenlijk (als enige van het gezin) geen E-reader had. Mijn vader en mijn zus waren al helemaal om, maar ik nog niet. Tot ik op vakantie ging en ik eigenlijk wel wat boeken mee wilde nemen, maar dit qua gewicht toch niet heel handig is. Toen zij mijn zus al ‘Koop gewoon een E-reader’ en dat heb ik gedaan.

IMG_8749 IMG_8753

 

Dit is de E-reader, die ik heb gekocht bij de BCC. Ik heb daarbij meteen een bijpassend hoesje gekocht, want ik wilde natuurlijk niet dat hij meteen ‘stuk’ zou vallen. Wat nog een voordeel is, is dat als je het hoesje dichtklapt, de E-reader automatisch in slaapstand gaat of zelfs uit. Dit ligt er natuurlijk aan hoe je dit instelt in je E-reader. Het is een fijne en goed formaat E-reader, het schermpje is 6 inch. Ik heb de E-reader, en dit is dan zonder hoesje, voor €99 gekocht. Ik heb de prijzen ook vergeleken en overal is deze prijs. Het is het geld zeker waard, want je kan er alle boeken makkelijk opzetten en ik had in mijn geval 129 boeken mee op vakantie. Niet dat ik ze daar allemaal heb kunnen lezen, maar ik had in ieder geval keuze genoeg.

IMG_8755

 

Op dit moment ben ik bezig met het boek Joodse Buren. Hierover kan ik nog heel weinig vertellen, want ik heb alleen het eerste hoofdstuk gelezen. Wat ik het grootste voordeel is van deze E-reader is dat je kan lezen wanneer je maar wilt. Nu hoor ik je denken, dat zou je toch altijd kunnen doen?! Maar nee, dat is zeker niet het geval, want soms als ik s’nachts niet kan slapen, dan kan ik lezen doordat er een lampje in zit. Hierdoor hoef ik niet een andere lamp aan te doen en wordt mijn vriend ook niet wakker. Ook kan je lezen als je in direct zonlicht bent, en dit heb ik zeker uitgeprobeerd op vakantie. Als je op je telefoon zit te draaien en te kijken hoe het schermpje leesbaar wordt, heb je daar met de E-reader geen enkel probleem mee. Niet in elke E-reader zit trouwens een lampje, dus als je er één aan zou willen schaffen, dan zou ik daar zeker even op letten!

IMG_8759

 

Hierboven zie je het homescherm van de E-reader. Daarop kan je zien dat ik de boeken ‘Paaz’ en ‘Up’ heb uitgelezen. Toevallig stond er op mijn geheugenkaartje nog een foto, wat ik helemaal vergeten ben, en die staat ook op voltooid. Die moet ik er eigenlijk nog even afhalen, maar nu kwam ik er zelf achter dat je er foto’s op kan zetten. Niet dat je daar wat aan hebt, maar het idee is grappig. Ja kan ook zien, in welk boek je aan het lezen bent en voor hoeveel % je het boek al door bent. Dat vind ik zelf enorm fijn, want dan heb je een beetje een beeld tot hoever je nog zou moeten of tot hoever het verhaal eigenlijk gaat. Ook houd de E-reader het aantal boeken bij wat je hebt uitgelezen en in hoeveel uur je hebt gelezen. Bij mij geeft hij aan dat ik 2 boeken heb gelezen en de totale leestijd 17 uur is.

Wat nog een aantal fijne dingen zijn is, dat je als je een boek opent kan instellen hoe groot de letter moeten zijn. Ook fijn is het woordenboek wat er bij ingebouwd is, als je aan het lezen bent en je weet niet wat een woord betekend, dan houd je je vinger op dat woord en dan komt de betekenis van dat woord naar voren. Dit is toch al een groot pluspunt, want met een echt boek gaat dat je zeker niet lukken. Ook kan je bladwijzers toevoegen in een boek, dus stel dat je een bladzijde heb waar een mooi citaat op staat of die je aan een ander wil laten lezen, dan kan je op de bladzijde klikken en dan komt er een bladwijzer. Als je een bladwijzer hebt en je bent op het homescherm, dan komt dat onder het aantal % te staan van wat je al gelezen hebt. Als je daar op klikt, dan kom je meteen op die bladzijde.

Kortom, ik ben helemaal fan en ik snap ook zeker wat er zo fijn is aan een E-reader. Stel dat je ergens heen gaat, met de trein of in de pauze tijdens je werk. Dat je even kan lezen, dan neem je de E-reader veel sneller mee. Je kan altijd over en wanneer je maar wilt lezen. Ideaal! Ik vind het ook fijn dat de boeken zo geordend zijn. Dat ik als ik een boek uit heb, niet hoef te zoeken naar een nieuw boek, maar door mijn lijst kan scrollen en er zo maar ééntje uit kan kiezen. Ik ben dus enorm blij met deze E-reader en het is het aanschaffen zeker waard.

Q: Heb jij ook een E-reader of lees je liever een ‘echt’ boek?

Slotfoto Artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk