Lifestyle | Boekreview ‘De Groene Meisjes’

13/01/2016, In: Books
0

Een tijdje terug heb ik bij bol.com een bestelling gedaan, waaronder het boek van ‘De Groene Meisjes’. Ik volg hun site eigenlijk al ruim 3 jaar, als een van de eerste en ben altijd geïnteresseerd geweest in hun artikelen, of ik het boek wilde kopen was dus voor mij geen vraag, maar een must.

1

Ten eerste, de Groene Meisjes zijn echt een bron van inspiratie. In mijn geval vooral voor eten, zeker sinds ik nu helemaal vegetarisch eet. De recepten zijn makkelijk te maken en zelfs een keukenprinses zoals ik, die kan het. Nu staan er in dit boek niet alleen maar dingen over eten, maar over veel meer dingen. Het boek heeft me aan het denken gezet, hoe kan ik mijn leven nog beter maken voor mij en mijn omgeving. Ook vind ik het prettig dat het laagdrempelig is, het is echt niet zo, dat als je producten van dieren gebruikt dat je het boek niet mag lezen. Ze geven ook heel goed aan dat het niet de bedoeling is om iedereen bang te maken met de nare verhalen hoe de mens eigenlijk met de dieren omgaat. Zij proberen vanuit het positieve, waar ik zelf ook erg voor sta, mensen te inspireren. Mensen in te laten zien dat we het niet allemaal nodig hebben en dat we het dus ook makkelijk op een andere manier kunnen doen.

2

Om te beginnen bestaan ‘De Groene Meisjes’ uit Merel en Jamie. Twee vrolijke types, die zichzelf zijn. Een eigen smaak hebben en staan voor hun principes, zonder die op te dringen aan anderen. Ik heb ook echt het idee dat ik de meiden ken, terwijl ik ze (helaas) nog nooit heb ontmoet. Het is op een fijne manier geschreven, dat ik er een avond en een klein deel van de ochtend voor nodig had om dit mooie boek te lezen. Ik moet eerlijk zeggen, dat heb ik toch niet heel vaak met boeken. Ook vind ik het wel jammer, want nu heb ik het boek uit. Dit betekent ook niet dat het boek verdwijnt in mijn andere berg met boeken, want deze blijft zeker in de woonkamer. Puur zodat ik nog even wat dingetjes kan terugzoeken en natuurlijk de heerlijke recepten!

3

Ik had het net ook al over het eten, want daarmee ben ik helemaal geïnspireerd, daarom beginnen we daar even mee. Dit boek gaat onder andere over ‘Groen eten’. Zij doorbreken het ‘hokjesdenken’, als je kijk naar een veganist. Ik moet bekennen, dat voordat ik me verdiepte hierin, ook echt dacht aan een ‘geitenwollensokken-type, die de hele dag door bleekselderij at en groene thee dronk’ Niks is minder waar dan dat! Omdat ze het luchtig brengen is het ook leuk om je verder te verdiepen, vooral in allerlei heerlijke gerechten. Bijvoorbeeld de Broccolisoep (foto hieronder), die ik al een keer heb gemaakt en echt heerlijk vond.

4

 

5

Groen leven, dat is natuurlijk ontzettend breed, maar wat kan je op veel manier ‘Groener’ leven. Dingen waarbij ik zelf niet altijd stil sta, maar nu zeker meer kennis van heb. Denk bijvoorbeeld aan ‘tweedehandskleding’ en ben je niet z’n fan van de kringloopwinkel, ruil dan kleding met je vriendinnen. Meubels een tweede leven geven, waar ik binnenkort ook echt iets mee wil doen. Ook staat er een stuk in, waar ik zelf al echt mee bezig was, namelijk dierproefvrije cosmetica. Wat ik ook heel goed vind, is dat ze aangeven dat je het echt in stapjes kan doen en dat het niet allemaal in een keer hoeft. Het bewustzijn, is al een stap op zich! Maar er staan ook dingen in waar ik helemaal geen weet van had, namelijk ‘Eerlijke mode’ en ‘planten adopteren’, erg leuk om daarmee kennis te maken.

6

Groen reizen, iets waar ik onbewust eigenlijk heel goed in ben. Ik kan op dit moment lopen naar mijn werk, hoe duurzaam wil je het hebben. En omdat ik zelf geen auto heb, doe ik alles op de fiets. Maar natuurlijk, dan ben je er nog niet. Denk maar eens aan die vliegvakantie, of wat dan ook. Hierin vind je enorme handige tips en ga je op een andere manier kijken naar het reizen.

7 

Groen denken, klinkt heel makkelijk, maar dit is het begin. Het bewust worden ervan is natuurlijk (zoals ik net al zei) een stap. Hierin geven ze handige tips, hun mening en geven ze aan hoe hun weg naar veganist zijn was. Het is fijn om persoonlijke ervaringen te lezen, wetende wat je een beetje kan verwachten en hoe je daarop kan reageren.

8

Ik vind dit boek echt een aanwinst voor iedereen die, op welke manier dan ook, bezig is met ‘Groen’. Al is het op het gebied van eten, cosmetica, reizen of wat dan ook, door dit boek raak je zeker geïnspireerd. Het is een boek wat fijn leest en de manier waarop het overgebracht wordt is prettig. Dit is niet alleen in het boek, maar ook op de site. Niks moet, alles mag. Door die laagdrempeligheid, is het bereikbaar en benaderbaar. Ik zou daarom ook iedereen dit boek willen aanraden, want als we allemaal een beetje zuinig zijn op de aard, in welke manier dan ook, dan is dat al een stap in de goede richting.

Q: Ben jij bezig met ‘Groen leven’?

afsluiting artikel

 

 

 

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk