Lifestyle | Boek: Lauren Conrad – Beauty

01/12/2015, In: Books
0

 

Dit was een boek dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. En dit jaar, kreeg ik hem voor mijn verjaardag. Ik kon ook niet wachten om erin te beginnen, want ik ken echt niemand die er niet enthousiast over is. Het is het boek Beauty van Lauren Conrad. Ik ken haar van de MTV serie The Hills. Iets wat ik een tijdje heb gevolgd en nog steeds erg leuk vind om te zien, ook al heb ik het niet helemaal gevolgd. Ik vind haar er altijd goed uitzien en wilde daarom ook graag het boek hebben.

Lauren Conrad 1

Dat ze er altijd goed uitziet, klopt dus eigenlijk niet en dat kan je weten als je dit boek hebt gelezen. Ze neemt ons eigenlijk mee tijdens haar eigen zoektocht naar schoonheid. En dat is wat ze ook aangeeft, dat je opzoek bent naar jouw eigen schoonheid en dat we er niet allemaal hetzelfde uit moeten zien. Dat sommige beelden zelf onrealistisch zijn. En dat vind ik sowieso een positief punt van dit boek. Dat ze aangeeft dat iedereen een eigen schoonheid heeft en dat je daarna op zoek kunt gaan.

Lauren Conrad 2

Het boek ziet er mooi uit, ik heb de versie met de harde kaft, wat ook enorm fijn leest. Ook de foto’s zijn ook erg mooi in het boek. Ik was wel een beetje bang dat het een boek was die een beetje populair gemaakt is, maar in het echt een beetje tegenvalt. Dat is zeker niet waar, want dit boek is voor iedereen leerzaam. Ik zelf wil niet zeggen dat ik een pro ben in beauty, maar ik ben ook geen beginner. En ik heb hier ook enorm van geleerd.

Lauren Conrad 6

Ook wordt alles uitgelegd over wat je nodig hebt en waar het voor dient.

Het boek begint met een introductie, waarin uitgelegd wordt wat schoonheid is en dat schoonheid voor iedereen een andere betekenis heeft. Een punt wat centraal staat in dit boek en wat ik hierboven ook heb aangegeven. Daarna gaat het over je eigen schoonheid, waarin ze haar voorbeelden noemt, maar ook haar eigen foto’s laat zien. Haar ontwikkeling op weg naar haar schoonheid. Daarna gaat het over huidverzorging, iets wat natuurlijk erg belangrijk is, want dat is de basis van alles. Ze legt hierin uit welke producten je het beste kan mijden, algemenen adviezen met betrekking tot verzorging, maar bijvoorbeeld ook over acne. Ook kan laat ze zien hoe je je eigen gezicht kan lezen en hoe je er dus voor kan zorgen dat je huidverzorging helemaal optimaal is. Niet alleen huidverzorging, maar ook haarverzorging wordt besproken in dit boek. Welke ingrediënten je het beste kan mijden en hoe je je haar het beste kan verzorgen. Ook wordt er over stress gepraat, iets wat (denk ik) door de meeste mensen word onderschat. Hierin legt ze uit hoe zij zelf omgaat met stress en hoe ze ontstresst. Ook voeding en fit zijn wordt behandeld, wat ik persoonlijk erg goed vind. Het is niet oppervlakkig, maar ze kijkt echt van binnenuit. Wat ik ook bijzonder vind ik dat ze aangeeft dat het niet verstandig is om (zonder overleg met je huisarts) vitamines te gaan slikken, maar heb je de indruk dat je vitamines te kort komt, staat er een lijst hoe je bepaalde vitamines binnen kan krijgen. Bijvoorbeeld:

 

Vitamine B
Voorkomt dat je huid te vet wordt en verminderd uitslag. Geeft bovendien je stofwisseling een oppepper en kan de kwaliteit van je haar, huid en spiermassa verbeteren.

Zit in: bananen, kip, tonijn, schaaldieren, avocado’s, bonen, noten, eieren, melk, volkoren granen.

Lauren Conrad 5

Ook staan er tutorials in het boek, waarmee je lekker kan experimenteren!

 

Zelf ben ik er namelijk ook van overtuigd dat je vitamines niet moet slikken, maar gewoon goed en gevarieerd eten, zodat je alle vitamines binnen krijgt. Natuurlijk worden er ook make-up tips gegeven, waar ik zelf ook nog wat aan heb gehad. Ook wordt haar dagelijkse make-up besproken, wat ik ook erg leuk vond om te zien. Niet alleen haar dagelijkse make-up wordt besproken, ook party make-up, makkelijke kapsels, feest kapsels en nagels. Wat ik ook erg leuk vind is dat er in het laatste hoofdstuk een terugblik komt op beauty van de afgelopen jaren. Wat er in die tijd mode was en hoe ze dat toen deden. Kortom het is een breed boek, wat al leuk is om te lezen als je alleen al je interesse in beauty hebt.

Lauren Conrad 4

Hier werd aangegeven hoe je je gezicht kan lezen en hoe je er dus voor kan zorgen dat je huid nog beter is/wordt.

Ik heb het boek met enorm veel plezier gelezen, maar ik vind het geen boek voor in de boekenkast. Ik vind het een boek die je bij je make-uptafel of een bijzettafel neerzet. Zodat die makkelijk gepakt kan worden als je het even niet meer weet. Het is een boek die je blijft gebruiken en die je niet na één keer lezen wegstopt. Het is een bruikbaar en fijn boek, waarin je makkelijk kapsels of looks kan opzoeken die je op dat moment wilt maken.

 

Als ik dit boek een cijfer zou geven van een 0 naar de 10, dan zou dat zeker een dikke 9 zijn. Het is een boek wat een aanwinst is voor je zoektocht naar beauty, ik denk dat je namelijk alle basisdingen hieruit kan leren, maar ook zeker inspiratie voor veel meer. Dus ben je een beginner of een gevorderde, dan is dit boek nog steeds heel leuk!

 

Q: Wat is jouw favorieten beautybook?

 Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk