Het zero waste project- Jessie en Nicky Kroon

01/03/2019, In: Books
0

Mijn eerste indruk, erg positief. Ik kan niet wachten om iets in het Nederlands te lezen over ‘Zero Waste’ en ben erg benieuwd wat ik van dit boek kan leren.

Dit was een boek, die zeker al een poos op mijn verlanglijstje staat. Ik ben zelf bezig met het verdiepen in zero waste en de meeste informatie is best wel demotiverend. Dat het alles of niets is, en dat het niet in kleine stapjes kan. En dat dan na het lezen van ‘Steeds leuker’ waarin je juist leert dat kleine stapjes belangrijk zijn. Ik hoopte dat dit boek me daarin meer op weg zou helpen en juist wel de kleine stapjes zou laten zien en ik zal je verklappen, het voldeed zeker aan mijn verwachtingen.

Inspiratie voor een zero waste-lifestyle.
Denk je bewust te leven maar erger je je aan de hoeveelheid (plastic) afval en rommel die je om je heen verzamelt? Dan is dit boek voor jou. De zussen Jessie en Nicky Kroon besloten als experiment een maand lang zero waste te gaan leven: zonder afval. Inmiddels zijn ze een paar jaar verder en uitgegroeid tot dé zerowaste-experts van Nederland .
In Het Zero Waste Project delen Nicky en Jessie hun belangrijkste lessen omeen duurzame lifestyle te ontwikkelen en vertellen ze over hun successen én hun mislukkingen. Ze geven inzicht in de plasticproblematiek en de impact van je keuzes op de planeet, zonder dat je hoeft in te leveren op comfort, stijl of leuke dingen. Van verpakkingen in de keuken en zelfgemaakte deoderant tot afvalvrije feestjes, en van plasticvrije kleding tot een low-impactvakantie – de zerowastelifestyle omvat alles. Doek wegwerpkoffiebekers, plastic boterhamzakjes en voorverpakte koekjes. Hi vintagewinkels en betere wereld!

Eindelijk! Een boek waarin er op een leuke manier vertelt wordt hoe we beter voor de aarde kunnen zorgen. Eindelijk een boek waarbij ik me niet gek voel of apart, maar waarin ik me kan herkennen en eindelijk een boek met een lage drempel en een realistische weg erna toe. Want na heel veel momenten te hebben meegemaakt waarin ik denk, waar doe ik het me allemaal voor, had ik in dit boek de herkenning die ik eigenlijk zocht. Het feit dat er ook bij Nicky en Jessie momenten zijn geweest, die niet vlekkeloos verliepen, dat ze comfort ook belangrijk vinden en dat ze door kleine stapjes laten zien wat je kan doen. Ook al vind ik dat ik goed op weg ben, ben ik natuurlijk niet perfect en ook zij gaven mij het gevoel dat dat niet nodig is. Je kan niet alles perfect doen en natuurlijk maak je afval, want hoe onlogisch is het, dat het haalbaar is om echt zonder afval te leven. Het is realistisch en dat maakt het fijn. Natuurlijk zou ik alles perfect willen doen, maar dat kan gewoon niet. En dat is niet erg.

Mijn conclusie, er zijn in dit boek leuke verhalen over de ervaring die ze hebben met zero waste, praktische tips, leuke adresjes, docu’s eigenlijk alles wat je nodig hebt om je helemaal te willen verdiepen in dit onderwerp. Ook als je helemaal niet zo bewust bezig bent met het zorgen voor de aarde, dan is dit zeker een boek om je interesse te wekken. Dus zou ik het boek aanraden? Ja! Zeker omdat mijn interesse er ligt en ik het leuk vind om andere enthousiast te maken en dit boek is op een vriendelijke en niet opdringerige toon geschreven, dat het juist nieuwsgierigheid wekt! Als ik het boek een cijfer zou geven, zou dat een dikke 9 zijn!

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk