Harry Potter en het vervloekte kind

07/01/2019, In: Books
0

Het voornemen voor 2018, was om alle delen van Harry Potter in het Engels te lezen. Dit was de reden dat ook ruim een jaar lang dit verhaal van Harry Potter bij mij in de boekenkast stond, stof te happen en genegeerd werd. Ik had alle verhalen al gelezen in het Nederlands, maar ik wilde graag mijn Engels verbeteren en hoe kan dat beter dan met de boeken van Harry Potter. Het was geweldig om die wereld weer in te duiken, dat zelfs toen ik het laatste deel had gelezen, ik snel de films ben gaan kijken. Maar dan is het natuurlijk tijd voor het laatste deel, het vervloekte kind, dat zich 19 jaar later afspeelt.

Waar ik wel ontzettend aan moest wennen is het feit dat het verhaal niet in verhaalvorm geschreven is. Niet dat me dat heeft weerhouden om te lezen, integendeel, ik heb nog nooit zo snel een boek uitgelezen. Ik zat helemaal in het verhaal en vooral het feit dat het nog niet was afgelopen en het verhaal nog verder ging, dat maakte mij enorm enthousiast. Dit boek ging overal mee na toe, ik las in de trein, voordat ik ging slapen, als ik wakker werd. Natuurlijk dat het dan snel gaat en wat vond ik het jammer dat het boek uit was. Ik heb meteen een bestelling gedaan om ‘Fantastic Beasts and Where to Find them  en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald in huis te halen. Deze zijn ook in script geschreven, maar het maakt de serie wel echt compleet.

Om even inhoudelijk op het verhaal in te gaan, want dat is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een boek. Ik vind het super leuk dat Harry Potter is opgegroeid, een gezin heeft met Ginny en een volwassen tovenaar is. Ik ben opgegroeid met Harry Potter en stiekem voel ik me nu ook toch wel een stukje volwassener, nu mijn favorieten personage ook is opgegroeid. Ik vind het ook erg leuk dat zijn kinderen zijn vernoemd naar Albus Perkamentus en Serverus Sneep ‘Albus Severus Potter’ en de andere naar zijn vader James Potter.
Wat ik ook ontzettend sterk vind is dat dit verhaal begint, waar de laatste film is gebleven. Hier zie je al een voorproefje op het perron 9 3/4, waar het verhaal ook begint. Je gaat dus echt verder met dit boek, ook al is het anders geschreven.

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een 
overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader van drie 
schoolgaande kinderen, lijkt alles nog ingewikkelder. Terwijl Harry wordt 
achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, familie-
erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden 
dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat het duister soms uit 
onverwachte hoek komt.

Het leuke aan het verhaal is, dat het voor mij echt een onverwachte wending aan heeft genomen. Er zijn vrienden gemaakt, die ik nooit had verwacht. Er worden dingen meegemaakt en terug gekeken in de tijd, zie vorige boeken, wat dan weer echte ‘oh ja!’- momenten zijn. Ook is het fijn om te zien dat niet alles perfect gaat met Harry, wat ik stiekem toch wel een beetje had verwacht. Het blijft een spannend en bijzonder verhaal en ik hoop echt dat ook dit niet alleen bij een theaterstuk blijft, maar ook mooi verfilmd gaat worden.

Kortom, is dit boek een aanrader? Ja! Voor mij zeker wel. Het is wel leuk als je beetje een Harry Potter liefhebber bent, de andere boeken ook hebt gelezen en misschien wel de films heb gezien. Tuurlijk kan je hem lezen zonder dat alles, maar het terugblikken en het inleven zal een stuk makkelijker gaan als je het voorgaande hebt gelezen of gezien.
Dit boek gaat zeker bij mijn mooie verzameling en ik kan niet wachten om deze collectie helemaal compleet te maken.

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger πŸ’»| YouTube πŸ“Ή| 27🎈| Vegan🌱 | Running πŸƒπŸΌβ€β™€οΈ| Fotografie πŸ“·| Health 🍎|YogaπŸ™πŸ» | πŸ’Œinfo@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk