Beauty | Hoofdroos

15/10/2015, In: Beauty
0

Ik denk dat iedereen het wel kent en ook iedereen er wel een keertje last van heeft gehad, hoofdroos. Soms heb ik er ook last van, maar dat is vooral op momenten dat ik stress heb. Gelukkig heb ik daar de laatste tijd niet zoveel meer last van, maar toch wilde ik graag een artikel schrijven voor jullie. Want ik merk dat het best vaak voorkomt, maar dat er niet graag over gepraat wordt. Alsof er een taboe op rust, terwijl het iets normaals is, en lastig kan zijn.

IMG_9095

Om even te beginnen bij het begin heb ik even opgezocht wat hoofdroos precies is:
Bij hoofdroos is er sprake van een versnelde aanmaak en afstoting van de cellen van de hoofdhuid. Normaal gesproken duurt dit proces ongeveer 3 weken. Bij hoofdroos gaat dit proces veel sneller. Bovendien is de productie van talg (huidvet) groter, waardoor de dode huidcellen aan elkaar klonteren.

Bron: Alphega-apotheek.nlย 

Dit klinkt echt ontzettend vies, en dat is het misschien ook wel een beetje, maar het is vooral ontzettend lastig. Wat ik vervelend vond, was dat je het kon zien op je kleding. Dan zag je al die velletjes en dat vond ik ongemakkelijk en vies. Niet alleen die velletjes vond ik vervelend, maar het jeuk dan ook zo. Dit komt omdat die velletjes blijven hangen in je haar en gaan kriebelen. Ik weet dat ik op de momenten dat ik roos heb, vaak in een periode van stress zit.

IMG_9096

Laatst had ik ook velletjes en jeuk en dacht ik: โ€˜huh, hoe kan ik nu roos hebben?โ€™ Ik had namelijk helemaal geen stress. Toen ik naar de kapper was gegaan, had ik het verhaal uitgelegd en had hij er even naar gekeken. Hij gaf aan dat dit geen roos was maar een droge hoofdhuid. Van mezelf heb ik ook een droge huid en dat kan ook weleens zorgen voor velletjes.

Nu zijn roos en een droge huid wat anders. Want in mijn geval ligt de oorzaak van roos bij stress en een droge huid is vaak door weersomstandigheden. Soms weet je ook niet of het komt door een droge huid of door stress, daarom geef ik even wat tips, die ik van de kapper heb gekregen, zodat (mocht jij er last van hebben) weet wat je kan doen.

* Draag je haar los en niet te veel vast, zodat de hoofdhuid kan luchten.
* Gebruik een shampoo voor de gevoelige hoofdhuid.

Voordat ik verder ga met de tips, moet ik wel even aangeven dat ik heel lang Head&Shoulders heb gebruikt tegen de roos. Dit werkte wel tegen de roos, maar is echt niet goed voor je hoofdhuid. Het is een agressieve shampoo en droogt je huid echt uit. Dus dan ben je misschien van je roos af, krijg je daarna een enorme droge hoofdhuid en dus alsnog last van velletjes. Gebruik daarom een shampoo voor een gevoelige hoofdhuid.

* Draag even geen pet, muts, of haarband, hierdoor krijg je hoofdhuid ook minder lucht.
* Was goed je haar, maar spoel ook goed de shampoo uit je haar, zodat er geen zeepresten blijven zitten.
* Het is een fabel dat je hoofdroos krijgt van gel of haarlak of andere haarproducten, dus die kan je gewoon blijven gebruiken.

IMG_9089

Mocht het niet minder worden of overgaan met deze tips, dan zal ik gewoon even advies vragen bij de huisarts. Die kan krijgen wat de oorzaak is en daar wat aan doen. Ik zou niet zelf gaan rommelen met allemaal middeltjes, want ik kan me niet voorstellen dat dat goed zou zijn voor je hoofdhuid.

De tips helpen bij mij erg goed, en daarom wilde ik ze graag met jullie delen. Heb jij nog een goede tip tegen roos, laat het dan achter in de reacties!

Q: Wat is jouw beste tip tegen hoofdroos?

ย Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Silvia Zaaijer

Blogger ๐Ÿ’ป| YouTube ๐Ÿ“น| 27๐ŸŽˆ| Vegan๐ŸŒฑ | Running ๐Ÿƒ๐Ÿผโ€โ™€๏ธ| Fotografie ๐Ÿ“ท| Health ๐ŸŽ|Yoga๐Ÿ™๐Ÿป | ๐Ÿ’Œinfo@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk