Onzekere toekomst?!

18/06/2015, In: Lifestyle, Personal
0

Onzekere toekomst?! Ja, dat heeft eigenlijk iedereen. Je kan namelijk niet bepalen hoe de toekomst loopt, maar ik denk dat veel mensen het wel graag zouden willen. Ik ook! Ik zou graag zelf willen invullen hoe de toekomst eruit zou zien, maar voor kleine beetje kan je dat natuurlijk ook.
Jij kan bepalen welke studie je wilt doen, je kan bepalen wat voor je werk je wilt doen en eigenlijk kan je ook een beetje bepalen wat voor persoon je wilt zijn. Maar helaas heb je niet alles in de hand… en misschien is dat maar goed ook. Ondanks dat het goed is, is het niet altijd even fijn.

Ik heb ervoor gekozen om de Pabo te doen en juf te worden, tenminste dat was de planning. Maar helaas kan je niet alles plannen en ben ik al twee jaar aan het invallen, zonder zicht op een vaste baan. Die onzekerheid, die is zo af en toe wel erg vervelend. Het idee dat je niet verder kan kijken, omdat je geen zekerheid hebt van een baan. Nu mag ik van geluk spreken dat ik de laatste 6 maanden wel vaste dagen had op een contract, maar die loopt tegen de zomervakantie af en dan heb ik weer niks. Dan begint het weer opnieuw, de onzekerheid, mag je werken of niet. Elke dag vroeg uit de veren, want als ze bellen dan wil je er wel staan. Niet wetend hoe je week eruit ziet, niks kunnen plannen, en als je niet gebeld word zijn de dagen enorm lang. Wat ga je doen? Wat wil je doen? Vind ik dit nog wel leuk?

Ik heb er ook echt over na gedacht, zeker na twee jaar, moet ik hiermee wel doorgaan? Moet ik me niet omscholen en een baan zoeken. Maar overal is het moeilijk om aan een baan te komen en ik kan me niks bedenken wat zo leuk is als voor de klas staan. Het zijn allemaal keuzes die ik maak, maar maak ik wel de juiste?

Schermafbeelding 2015-06-15 om 20.07.04

Het is eigenlijk net een trein, spring je erin en ga je mee of blijf je vertrouwt op je plek waar je staat? Blijf ik staan in de hoop dat ik een baan krijg, die de komende jaren niet in het zicht is of ga ik in de trein mee en ga ik nieuwe uitdagingen aan. Ik vind het erg moeilijk. Ik ben nu zeker aan het solliciteren, maar er zijn zoveel ‘net afgestudeerde’ leerkracht die niet aan werk komen. Niet alleen als je ‘net afgestudeerd’ bent ook als je al een tijdje meedraait, dan is het moeilijk om een baan te krijgen en te behouden.

Wel vind ik het belangrijk om me te blijven ontwikkelen, daarom ben ik naast het invallen ook bezig met een cursus Kinderpsychologie. Ik wil blijven leren en zo mijn diploma uitbreiden, zodat mocht ik geluk hebben ze me ooit een keer gaan uitkiezen en ik mijn eigen klas mag draaien.

Schermafbeelding 2015-06-15 om 20.07.18

Natuurlijk ben ik niet de enige met dit probleem, ik denk zelfs dat er veel mensen zijn die het herkennen. Want helaas, er zijn veel werkeloze, waaronder ook net afgestudeerde.
Wat ik ga doen, ik ga op de trein springen en me verder ontwikkelen. Na de cursus Kinderspychologie ga ik kijken welke studie nog bij mij past en investeren in mijn toekomst, want ooit zal er een dag zijn dat ze veel leerkrachten vragen en ik mag doen waar ik al jaren naar uitkijk.

Q: Wat is jou tips voor een net afgestudeerde ‘leerkrachten’ ?

Slotfoto Artikel

 

 

    • Dionne
    • 18/06/2015
    Beantwoorden

    Jij moet zeker niet wat anders zoeken, ook al begrijp ik wel waar je gedachten vandaan komen.
    Je bent een geboren juf. Het zit in je hart en in je nieten!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger πŸ’»| YouTube πŸ“Ή| 27🎈| Vegan🌱 | Running πŸƒπŸΌβ€β™€οΈ| Fotografie πŸ“·| Health 🍎|YogaπŸ™πŸ» | πŸ’Œinfo@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk