Mijn nieuwe verslaving: Plannen

05/06/2015, In: HEMA, How to/Tips, Lifestyle
0

Ik ben de laatste tijd helemaal fan van plannen, niet alleen het plannen, maar ook de planvideo’s. Ik raak helemaal geïnspireerd als ik naar video’s kijk waarin andere hun leven plannen. Ja, het klinkt misschien een beetje gek, vooral voor een chaotisch persoon zoals ik. Toch merk ik nu ik bezig ben met mijn eerste week, die ik op een leuke manier gepland heb. Dat ik meer rust heb, ik weet wat ik moet doen en wat ik kan doen. Ik kan bijvoorbeeld niet teveel op een dag plannen, wat ik eerst altijd deed, omdat het gewoon weg niet op de pagina past. Zo haal ik altijd mijn doel, wat ik wil doen vandaag, want ik stel geen torenhoge eisen van mezelf.

IMG_6100
Door al die video’s ben ik helemaal geïnspireerd geraakt en wilde ik ook van alles hebben om mee te plannen. Natuurlijk heb ik nog veel meer dingen op mijn planwishlist staan, maar ik wil het eerst een tijd proberen voordat ik van alles aanschaf. Anders krijg ik weer een bak met spullen die ik daarna nooit meer gebruik en dat zou zonde zijn. Ik ben naar de Action en de Hema geweest, de beste winkels als je zulke dingen wilt kopen voor een leuke prijs.
IMG_6096

 

Dit zijn de dingen die ik heb gehaald. De washi tape in het blauw, roze en groen komt van de action en de rest is van de Hema. De plakkertjes in het midden met het hartje, fiets, ster en anker die had ik gekregen van Elize. Die komen nu helemaal van pas. Ik heb gekozen om een deskplanner aan te schaffen, omdat ik mijn agenda in mijn telefoon bijhoud. Ik vind het gewoon fijn om mijn afspraken in mijn telefoon te zetten, omdat ik die overal mee heb en altijd bij de hand. Maar het nadeel is dat je niet het overzicht hebt voor de week, en daarom is dit voor mij ideaal. Misschien dat ik eind van dit jaar wel een mooie agenda wil hebben, want in de filmpjes zijn ze echt ontzettend gaaf! Maar voor nu, de deskplanner.

IMG_6107

 

Dit is de binnenkant van de deskplanner. Onder zie je de dagen en bovenin staat: ‘to do’ en ‘notes’ en een leeg blokje. Het fijne hiervan is dat je het zelf in kan delen. Ik heb in de tweede week geen notes, maar daar heb ik washi tape over geplakt en opgeschreven:’blog’ Je kan hem zo maken hoe jij het wilt. Omdat hij nogal saai is kan je hem zelf opvrolijken met stickers en stampels. En natuurlijk markeerstiften. Bij mij heeft iedere dag (behalve zondag) een kleur en als ik dat iets gedaan heb, wat er op de planning stond, dan geef ik dat die kleur. Ik wilde hier eerst een foto van maken, omdat ik dacht dat het leuk zou zijn om te laten zien, maar er staan scholen in waar ik werk en dat wil ik liever voor mezelf houden.

Ik heb de planningvideo’s op Youtube ontdekt en daarom wilde ik er ook even eentje met jullie delen. Misschien dat je na het zien (of lezen van dit artikel) ook meteen aan de slag wilt met het plannen van je week.

 

Ondanks dat sommige videos heel lang duren, kan ik er echt de hele tijd naar kijken. En dat voor iemand met mijn spanningsboog, haha!
Ik ben helemaal blij en ik ga zeker verder met het plannen van mijn weken, zo krijg ik een beter overzicht en weet ik dat ik niet hoef te stressen, iets waarin ik zelf nogal goed ben. Maar met een goede planning ben je al een heel eind, want een goed begin is maar de helft!

Q: Plan jij ook graag?

Slotfoto Artikel

    • Dionne
    • 05/06/2015
    Beantwoorden

    Ik ga deze video niet kijken want je hebt me al aangestoken en ik kan mijn plan-drang nu nog enigszins onder controle houden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk