Lifestyle | Vriendschap

29/09/2015, In: Lifestyle
0

 

Ik denk dat vriendschap een ondergewaardeerd iets is, dat mensen snel genoegen nemen met vrienden om hun heen. Vrienden als vanzelfsprekend zien. Mensen die er toch wel zijn en waar je altijd op terug kan vallen. En het vanzelfsprekend zijn, dat is denk ik een grote valkuil, voor alles in het leven.

Schermafbeelding 2015-09-28 om 20.07.53

Het is vaak vanzelfsprekend, het is er toch wel en met die gedachten krijg ik de kriebels over mijn rug lopen. Want het is niet altijd zo, het mag niet vanzelfsprekend zijn, want dan is het toch eigenlijk niet meer bijzonder of wel? Soms voel ik me een beetje schuldig als ik besef, dat ik denk dat het vanzelfsprekend is. Omdat het voor mij andersom wel zo is, betekend het niet meteen dat andere daar ook zo over denken. Het is toch juist het bijzondere van vrienden, dat ze er zijn en voor je klaar staan. Ook al vind ik het zelf vanzelfsprekend.

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat je je vrienden moet koesteren, dat het bijzonder is dat er iemand voor je klaar staat en dat het bijzonder is om bij iemand je verhaal kwijt te kunnen zonder dat het een roddel wordt. Het is bijzonder om over de gekste dingen te kunnen praten zonder dat het raar is, het is bijzonder om advies te kunnen vragen en oprecht en eerlijk advies te kunnen ontvangen.

Schermafbeelding 2015-09-28 om 20.09.06

Echte vriendschap is zeldzaam en daarom is het zo bijzonder. Er zijn echt geen 100 mensen, die je toevallig kent van Facebook, die voor je door het vuur zouden gaan of die je midden in de nacht kan bellen omdat het onweert. De echte vrienden zijn zo te herkennen, staan midden in de nacht voor je klaar als het nodig mocht zijn en in mijn geval, appen ze als er onweer aankomt, zodat ik erop voorbereid ben. Echte vriendschap kost geen energie, maar geeft juist energie, een heleboel energie.

Ik mag van geluk spreken dat ik een aantal enorm goede vrienden heb, vrienden waarvoor ik door het vuur zou gaan, maar net zo goed andersom. Vrienden om spontaan een drankje mee te drinken en de gekste gesprekken kan voeren. Vrienden bij wie ik langs kan komen om een serie te kijken en dan erachter komen dat we de hele avond gekletst hebben en niks van die serie hebben gezien. Vrienden wie mij door en door kennen, waar ik kan huilen maar vooral hard mee kan lachen.

Eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat ik enorm blij ben met mijn vrienden en dat ik ze niet als vanzelfsprekend zie, maar bijzonder. Bijzondere mensen waardoor ik me goed voel en waar ik energie van krijg. Wetend dat ik, als dat nodig mocht zijn, altijd bij mijn vrienden terecht kan. En dat gun ik iedereen!

Sta open voor nieuwe mensen en nieuwe vrienden, maar koester je vrienden altijd.

Q: Wie is jouw beste vriend?

 Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42

    • Dionne
    • 29/09/2015
    Beantwoorden

    Heel mooi geschreven.
    Ik zou nu met een glas wijn, als het 17.00 uur is geweest natuurlijk, willen toosten op de boodschap van dit bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk