Lifestyle | Vegetarisch geworden?!

11/11/2015, In: Lifestyle
0

 

Ja, je leest het goed. Ik ben een vegetariër geworden. En nee dat heb ik niet tijdens het schrijven van dit artikel verzonnen, maar ik ben het al één week. Natuurlijk is dat helemaal niet lang, maar het is in ieder geval een begin en het is veel makkelijker dan ik dacht.

Het leek me wel leuk om in een artikel te schrijven hoe ik het vind gaan en wat me opvalt, wat ieder begin is lastig, dus misschien help ik hier anderen ook mee.

Schermafbeelding 2015-11-10 om 15.44.39

Als eerst vind ik het belangrijk om aan te geven waarom ik vegetariër ben geworden. Er zijn meerdere redenen, maar het belangrijkste vind ik mijn gezondheid. Je leest de laatste tijd alleen maar enge verhalen over hoe kankerverwekkend vlees is en dat het slecht voor je schijnt te zijn. Daarom dacht ik, ik ga het gewoon even proberen en als ik me beter voel dan is het misschien voor een langere periode. Ook vind ik het een onderdeel van mijn gezonde leven, waar ik de laatste tijd mee bezig ben. Ik heb elke zondag op mijn site een video, een ‘Healthy Life’ video. Hierin kijk ik niet alleen naar mijn eigen leven, maar ook hoe ik mijn omgeving gezonder kan maken. Hiermee doel ik bijvoorbeeld op de dieren en gebruik ik dus ook geen producten die op dieren zijn getest. De volgende stap, voor mij, is dus het stoppen met het eten van dieren.

Schermafbeelding 2015-11-10 om 15.43.44

Wat me meteen opvalt, en misschien komt dat omdat het voor mij een grote stap was, want ik was nogal een vleeseter, dat iedereen graag uitleg wil. Waarom ben je ineens vegetariër?  Op zich is het logisch, want als je z’n verandering ondergaat, dan is het natuurlijk met een reden. Het is natuurlijk ook fijn dat anderen interesse in je hebben en willen weten waarom je het doet, maar ik ben wel een beetje bang dat ik me continue moet verantwoorden. Alsof het toch voor de meeste een beetje gek is. Misschien dat het komt omdat het natuurlijk voor mij en mijn omgeving nieuw is, maar ik heb mezelf erop betrapt dat ik dat zelf ook altijd deed. Als iemand aangaf dat die een vegetariër was, vroeg ik altijd waarom? Nu snap ik eigenlijk een beetje waarom, want ja, waarom zou je vlees eten? Dat is toch ook raar om te vragen?

Schermafbeelding 2015-11-10 om 15.43.32

Maar het belangrijkste vond ik, hoe zou ik me voelen? Ik verbaasde me enorm dat ik dus binnen een week al verschil merkte. Ik heb namelijk veel meer energie, ik ben na het werk niet meer moe en kan lekker mijn eigen ding doen in de avond, tot een uur of 11. Terwijl ik hiervoor om 9 a 10 uur al uitgeteld op de bank lag. Wat ik wel merk is dat me huid enorm onrustig is, misschien dat alle ‘rotzooi’ die in het vlees zit uit mijn poriën komt ofzo? Dit merkte ik de eerste paar dagen meteen, maar aan het einde van de week is het al een stuk minder.

 

Mijn eerste week was meteen ook lastig, omdat ik 2 keer uit eten zou gaan. Ik dacht meteen ‘O, dat gaat lastig worden?!’ Maar dat viel allemaal reuze mee, want de meeste restaurants zijn inmiddels ingesteld op vegetarisch eten. Ook het eten maken valt me reuze mee, want mijn vriend eet wel gewoon vlees, toch is het goed te combineren. Misschien is het leuk om te laten zien welke recepten ik maak en hoe ik de recepten vegetarisch maak?

 

Kortom: Na een week vegetarisch eten voel ik me een stuk beter dan ik had verwacht. Het is makkelijker en ik heb veel meer energie dan ik daarvoor had. Ik ga hier zeker mee door en zal zo af en toe zeker een update geven over hoe het gaat.

Q: Ben jij vegetarisch of een vleeseter?

Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42

    • Dionne
    • 11/11/2015
    Beantwoorden

    De eerste stappen heb je gezet en ik ben trots op je on die keuzes die je hebt gemaakt voor jezelf

  1. Pingback: » Lifestyle | Healthy Life #4 – AardbollenMaandagmorgenmodel

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk