Lifestyle | Vegafriday: Paprikaschotel uit de oven

27/11/2015, In: Lifestyle
0

 

Vegafriday, een nieuw item op mijn site. Omdat ik nu zelf bezig ben, met mijn zoektocht naar lekkere vegetarische recepten, leek het mijn leuk om jullie daarmee mee te nemen. Ik wil wekelijks een artikel schrijven die te maken heeft met vegetarisch eten. Het kan een recept zijn, of een verdieping met betrekking tot vegetarisch eten, van alles. Ook mijn eetdagboeken vallen onder Vegafriday. Ik hoop dat jullie hiermee geïnspireerd raken om ook eens vegetarisch te eten en nieuwe dingen uit te proberen.

recept

Zelf ben ik eigenlijk helemaal geen keukenprinses, eigenlijk allesbehalve. Ik ben een koningin in het aanbranden van eten of het vergeten dat ik eraan begonnen was, met als gevolg dood gekookte groente of aangebakken aardappels. Juist omdat ik zelf niet zo goed kan koken, wil ik recepten die ook door mij goed te maken zijn. Natuurlijk moet ik dan wel even mijn aandacht te bij houden en daarom vind ik het leuk om er een artikel over te maken. Zo blijf ik met het eten bezig en laat ik me niet afleiden, waardoor het (hopelijk) beter lukt.

Natuurlijk is het onmogelijk om alle recepten zelf te bedenken, maar ik wil met dit item aangeven, welke recepten ik lekker vind en mijn mening erover. Dit recept, paprikaschotel uit de oven, is van de Lidl. Bij de Lidl heb je namelijk (net als bij de Albert Hein) kaartjes met recepten erop, waaronder dus dit recept. Die kaartjes vind ik ideaal, want daarop staat kort uitgelegd wat je moet doen en wat je nodig hebt.

ingredienten

Dit heb je nodig voor dit recept:

* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 1 groene paprika
* 300g Cherrytomaatjes
* 1 courgette
* 1 aubergine
* 2 knoflookteentjes
* Olijfolie
* 80 g geraspte kaas
* Basilicum
* Zout en peper

aubergine en courgette

basilicum

paprika

tomaten

 

Nu ben ik een beetje eigenwijs, wat niet heel handig is bij het koken, maar ik heb 3 in plaats van 2 teentjes knoflook gebruikt. Dit kwam eigenlijk gewoon omdat ik niet op zat te letten, maar dat was niet erg. En ik heb er bewust meer kaas overheen gedaan, want ja ik ben gewoon dol op kaas!

voor oven

voordat het in de oven ging

na oven

Nadat het in de oven geweest was

Het recept is eigenlijk heel makkelijk. Snij alles, paprika’s, tomaatjes, courgette en aubergine. Doe in de wokpan een beetje olie en doe daar de courgette en aubergine in en maak die op smaak met peper en zout. Daarna doe je daar een beetje knoflook bij en voeg nog even de paprika toe en laat het even bakken. Als dat allemaal goed is gegaan (wat allemaal moet lukken, zelfs met mijn kwaliteit) Daarna doe je het allemaal in de ovenschaal, voeg de tomaatjes toe en doe er (lekker veel) kaas overheen. Even 20 minuten in de oven en dan ben je helemaal klaar! Easy!

bord

Nu wil ik natuurlijk wel even kort mijn mening geven, want ik miste een beetje ‘iets’ bij dit recept. Het was alleen maar groente en daar is niks mis mee, want het was allemaal heel lekker, maar ik miste aardappelen of pasta. Voor mijn gevoel was het recept niet af. Later zag ik ook op het plaatje van het recept een stuk kip ernaast liggen, maar dat eet ik niet. Ik denk de volgende keer dat ik er een lasagne van maak, een laagje in de ovenschaal en dan een laagje lasagnebladen en dan eindigen met kaas.

Kortom, het is een lekker en makkelijk recept maar ik wil de volgende keer toch de lasagne proberen. Het is een idee wat ik zelf bedacht heb, maar ik denk dat dat wel erg lekker is. Het is zeker het proberen waard.

Q: Wat is jouw lievelingseten?

 Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk