Lifestyle | VegaFriday – Eetdagboek #3

04/12/2015, In: Lifestyle
0

 

Het is vandaag weer vrijdag en dat betekend natuurlijk, VegaFriday. Vorige week heb ik het al kort een beetje uitgelegd, maar ik wil dat het artikel van de vrijdag in het teken staat van mijn zoektocht in het vegetarische eten. Ik ben namelijk nu ongeveer een maand vegetariër, en dan is het soms even zoeken naar het onbekende. Maar het is wel ontzettend leuk, want ik leer allemaal nieuwe dingen tegen. Vandaag ga ik met jullie delen wat ik vandaag heb gegeten.

 

Ontbijt

 ontbijt

Normaal gesproken ben ik rond een uur of 8 wel uit de veren, maar ik had niet zo lekker geslapen. Vandaar dat ik pas om 9 uur mijn bed uit kwam. Helemaal niet erg, want ik had niet veel op de planning en ik hoefde pas in de middag te werken. Als ontbijt had ik vandaag iets anders dan anders. Gisteren had ik broccolisoep gemaakt uit het boek van de Groene Meisjes, en die had ik nog een beetje over. Vandaar dat ik nog een restje broccolisoep met twee boterhammen en een kop thee (met melk).

 

Lunch

lunch

Ja, dit is dan ook weer een aparte lunch, maar ik had best wel lekkere trek. Ook hadden we nog broodjes over voor vegaburger, en dat vond ik een goed excuus om die op te maken. Ik heb dus een vegaburger gebakken, en die op het broodje gedaan en nog met cheddarkaas. En daar dronk ik ook weer een kop thee (met veel melk) bij.

 

Snack

 snack

Vandaag moest ik werken, en dan krijg ik op mijn werk een kwartiertje pauze. Meestal heb ik dan wel een beetje trek en vind ik het lekker om een snack te eten. Hier heb ik twee crackers en houmous, waar ik dan een beetje pepper en zout op doe. Dit neem ik gewoon allemaal mee na mijn werk en dan smeer ik de crackers daar, anders worden ze helemaal zacht.

 

Avondeten

 avond eten

close up avond eten

avond eten deel 2


Ook deze keer had ik het boek van de Groene Meisjes weer tevoorschijn gehaald. Ik heb daar de Italiaanse salade met Tempeh uit gemaakt. Ik vond het echt superlekker, en heb er wel twee borden van leeggegeten. Alleen had ik daarna nog steeds een beetje honger. En daarom heb ik weer een vegaburger gemaakt.

 

Drinken

Natuurlijk heb ik vandaag ook wel gedronken, vooral groene thee op het werk en thee thuis. In de avond heb ik ook weer lekker thee gedronken, wat ik erg lekker vind, vooral met het natte, grijze weer buiten.

Als ik terug kijk op wat ik vandaag heb gegeten, is het misschien een beetje een vreemde dag geweest. Normaal eet ik gewoon brood voor ik ga werken of hooguit een eitje. En qua avondeten was het natuurlijk ook nieuw, maar het is zo leuk om de recepten uit het boek te maken, dat ik het wel even moest proberen. Dit is zomaar een dag uit mijn leven, met het eten betreft. Het is niet zo dat ik dit elke dag eet. Wat ik wel denk is dat ik zeker voldoende groente heb gegeten, maar qua fruit heb ik niks op. Een beetje een puntje om op de letten voor de volgende keer, want ook die vitamientjes hebben we nodig, vooral in deze tijd.

 

Q: Wat heb jij gegeten vandaag?

 Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk