Lifestyle | Naar Maastricht

01/02/2016, In: Lifestyle
0

Vandaag heb ik voor jullie een ander artikel, dan jullie misschien zouden verwachten. Ik heb namelijk voor jullie deze week geen Photo Dairy, maar een artikel over de stad Maastricht. Ze zeggen de oudste stad van Nederland. Dit hoorde we tijdens de rondleiding door de grotten, maar sommige mensen uit Nijmegen waren het hier niet over eens. Het schijnt namelijk zo te zijn, dat er een discussie is over de oudste stad van Nederland, Maastricht of Nijmegen. Daar waag ik me dan toch liever niet aan, haha! Het is in ieder geval een mooie, oude stad.

IMG_0268

Hotel La Virage!

IMG_0271

Onze hotelkamer.

IMG_0274

Het zitje in de hotelkamer.

IMG_0275

Ons uitzicht

 

Mijn vriend is afgelopen donderdag 25 jaar geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden. We zijn afgelopen woensdag naar Maastricht gegaan en hebben daar een nacht geslapen in een super leuk hotel midden in de stad, genaamd La Virage.  De kamer was leuk ingericht en alles was lekker schoon, er was zelfs een leuk zitje gemaakt in de kamer. Ook hadden we leuk uitzicht midden in een leuk straatje van Maastricht. Het was een klein hotel, met in totaal 4 kamers. Zelf vind ik het prettiger als het niet een te groot hotel is. Nu hadden we toevallig het hotel voor ons alleen, omdat we doordeweeks kwamen en dan is het wel heel rustig.

IMG_0266

De steeg uit Flikken Maastricht

 

IMG_0270

De burg van Maastricht

 

We zijn meteen lekker Maastricht in geweest en lekker geshopt daar, dat kan je daar heel goed doen. Ook zijn mijn vriend en ik trouwe kijker van Flikken Maastricht, dus we vonden het wel leuk om te kijken of we plekken herkende. Toen we perongeluk deze steeg tegen kwamen. Dat is de steeg waar de jeugdvriend van Wolfs iemand vermoord schijnt te hebben van een of andere bende, als ik het me goed herinner. Het is zeker een mooie stad en deze brug is natuurlijk bij iedereen bekend, van films of series, ook in Flikken Maastricht. Ook zijn we nog op zoek gegaan naar de verblijfplaats van ‘Eva en Floris’, namelijk Di Ponti, maar helaas stond dat in de steigers en zat daar lint omheen, waarop aangegeven staat dat er asbest was. Dat was wel even jammer, maar je kan niet alles in de hand hebben.

IMG_0276

Het fort.

IMG_0283

IMG_0286

IMG_0288

Het uitzicht vanaf het fort.

De volgende dag zijn we nog even het centrum in geweest om nog een aantal dingetjes te shoppen, maar we zijn ook totaal iets anders gaan doen. We hebben het fort bezocht waarin volgens mij ook een opname van Flikken Maastricht is geweest, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Ook was er een bankje wat in de serie is gebruikt, waar een heel mooi uitzicht was. Daar hebben we ook even gezeten.

IMG_0290

Uitzicht op weg naar het bankje.

IMG_0294

Het bankje uit Flikken Maastricht, met het mooie uitzicht.

Bij het fort was er ook een tour door de ‘Mergel-grotten’ wat erg mooi was. We hebben daar een rondleiding van ongeveer een uur gehad, maar ik had zeker niet het idee dat ik daar een uur heb gelopen. Het was leuk om te zien en vooral heel mooi. Niet alleen de schilderijen die daar gemaakt waren, maar ook de verhalen. De verhalen dat mensen via deze gangen gevlucht zijn voor de oorlog, maar ook terug gekeerd zijn toen de oorlog afgelopen was. Het was groot en indrukwekkend. Ik kan me echt niet voorstellen dat hier honderden mensen hebben gewerkt, want dat moet echt zwaar geweest zijn. Dat kan je je nu niet meer voorstellen.

IMG_0301

Een schilderij gemaakt met houtskool in de grotten.

IMG_0305

De kaart van het grottenstelsel in de grot.

 

Kortom, het was super leuk om kennis te maken met de stad Maastricht. Het is een mooie stad om te shoppen, lekker uit eten te gaan, maar ook veel meer dan dat. Het fort is zeker de moeite waard om te bezoeken en de grotten ook. Het is een stad, die een mooie geschiedenis laat zien, waar je je echt toerist voelt in eigen land. De mensen daar hebben een geweldig leuk accent, waardoor je echt het idee hebt dat je in het buitenland bent. Zelfs de straatnaambordjes staan in het Nederlands en het Limburgs. Echt erg leuk! Het is dus zeker een aanrader als je een leuke stad wilt bezoeken.

 

Q: Ben jij wel eens in Maastricht geweest?

afsluiting artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk