Lifestyle | Mijn eetdagboek #1

03/09/2015, In: Lifestyle, Personal
0

Vandaag heb ik voor jullie even wat anders, namelijk een Eetdagboek. Ik wil elke maand één keer een Eetdagboek voor jullie maken en dan laat ik je een dag uit mijn leven zien. Dan bedoel ik wat ik eet in een dag. Nu hoor ik je het bijna denken: ‘Waarom?’
De reden dat ik hiermee wil beginnen ligt vooral bij mij, naast het feit dat ik weet dat sommige het erg leuk vinden om te zien. Maar ik wil me bewuster worden van wat ik eet.

Nu ik een baan heb is het makkelijker om regelmatig te blijven eten, want dan heb je gewoon pauze. Maar als ik een dag vrij ben, dan vergeet ik enorm vaak om te eten en als ik dan trek heb, neig ik gauw naar iets ongezonds. Terwijl ik juist gezond wil eten. Wat mij voor vandaag erg opviel is dat ik niet heel veel eet, maar dus ook niet heel gezond. Het is een beetje met vlagen, daarom is het wel goed om een keer bij te houden wat ik eet en wat het eten eigenlijk met mijn lijf zou doen.

Als eerste het ontbijt, dat is een maaltijd die ik nooit oversla. Dat is wel al een goed begin, want door te ontbijten geef je je lichaam eigenlijk de opdracht om op te starten. Als je slaapt eet en drink je niet en dat betekend dus dat 8 uur lang je lichaam op stand-bye staat. Daarom beginnen met het ontbijt.

IMG_4810

 

Mijn ontbijtje is niet heel erg gezond. Ik drink een glas water met een bruistablet erin om mijn weerstand te verhogen en een glas melk. Daarnaast het ik een boterham met boter en hagelslag.

IMG_4814

 

Daarna ben ik naar mijn ouders gegaan en heb ik een kopje thee gedronken met melk.

IMG_4817

Toen zijn we het bos in geweest om de hond uit te laten, en even wakker te worden bij een heerlijke ochtendwandeling. Toen heb ik even een Napoleon zwart/wit bal gesnoept.

IMG_4822

Lunch, doordat ik met het artikel bezig was dacht ik ineens! Ik moet nog lunchen, dus toen heb ik twee crackers met humus gegeten, waarover ik een beetje zout/peper en Italiaanse kruiden heb gedaan. Met (wat een verrassing) een kopje melk.

IMG_4824

 

Ik had ook echt net mijn lunch op en toen besloot ik een halve bus Pringles leeg te eten. Waarom? Geen idee…

IMG_4830

Toen bedacht ik me, die Pringles was wel heel ongezond, laat ik het goed maken met een banaan. Hij was erg lekker maar eigenlijk nog te groen om makkelijk te eten, maar toch een beetje fruit op een dag.

IMG_4833

Het avond eten. Ik had een beetje trek en was helemaal vergeten om mijn bord te fotograferen. Daarom nog even het restje in de pan, want het was namelijk andijviestamppot met spekjes!

In de avond heb ik nog een aantal wijntjes gedronken, want het was een gezellige vrijdagavond met vriendinnen!

Conclusie: Ik ben niet heel erg trots op deze dag qua eten, maar er zijn echt ergere. Daarom is het denk ik wel goed om hier even bij stil te staan en op te letten. Ik moet meer fruit gaan eten en minder melk gaan drinken. Wel lijkt het me beter als ik meer water ga drinken, want volgens mij heb ik echt te weinig gedronken die dag (en daar bedoel ik niet de wijntje mee).

Mijn doel is, meer water drinken en meer fruit eten!

Q: Wat eet jij het liefst?

 Slotfoto Artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk