Lifestyle | Mijn blog bestaat 3 jaar!

21/10/2015, In: Lifestyle
0

Misschien is dit artikel een beetje laat, maar ik kon het toch niet laten om er even aandacht aan te besteden. Ik had niet iets speciaals in mijn hoofd voor mijn drie jarige blog bestaan, want eerlijk gezegd, was ik het een beetje vergeten. Ik kwam erachter door mijn ‘Timehope’ app op mijn Iphone, die aangaf dat mijn blog alweer 3 jaar bestaat en dat was de 16e, afgelopen vrijdag.

 

Ik had meteen een bericht op mijn facebookpagina gezet, maar verder had ik er toch nog niks aan gedaan. Maar eigenlijk kan ik het niet ongenoemd voorbij laten gaan, want 3 jaar, dat is toch best een lange tijd. En in 3 jaar is er ook veel gebeurt met mijn blog, waarop ik met een lach op mijn gezicht terug kan kijken. Ik begon met een blog van blogspot en als ik nu kijk hoe mijn site eruitziet, ben ik daar enorm trots op. Ik leer nog elke dag, door de verdieping van mijn artikelen, maar ook op het gebied van fotografie. Eigenlijk ben ik nooit uitgeleerd, en zal mijn blog steeds verbeteren.

 

Vind ik het dan niet zonde, dat er artikelen op staan (van 3 jaar terug) die misschien nu niet meer aan mijn eisen zullen voldoen? Nee, want ik vind het mooi om die groei te zien, mooi om te zien hoe ik eerst schreef en hoe mijn schrijven vooruit is gegaan. Hoe mijn foto’s eerst waren en dat ik de foto’s maakte met een oude compact camera, en de foto’s nu, die ik maak met een spiegelreflexcamera. Mijn productfoto’s die vooruitgaan, zeker nu ik een mooie macro-lens heb. Overal leer ik van en ik vind het mooi om die groei te zien. Nu wil ik nog meer groeien en vooral in het schrijven van artikelen enzo, want ik weet dat daar nog veel meer groei in te maken is. Ik ga (denk ik) in 2016 starten met een nieuwe cursus, namelijk Journalistiek. Dat is op dit moment de planning, maar het kan natuurlijk ook zo maar eens zijn dat die veranderd.

3 jaar blog

Als ik terug kijk op 3 jaar lang bloggen, 3 jaar lang dagelijks een artikel online, dan ben ik daar enorm trots op. Ik hoor mensen nog zo zeggen, waar haal je die tijd vandaan? Nou ik maak er tijd voor, als je iets graag wilt, dan is het ook echt mogelijk. Ik vind het dus helemaal niet erg om elke dag aan mijn blog te werken, om ervoor te zorgen dan er een goed artikel klaarstaat voor de volgende dag. Wel ben ik voor mezelf iets minder streng geworden, want ik merkte dat ik echt chagrijnig was als ik het artikel niet op tijd online had staan. Meestal komt dat door onmacht en soms door een foute planning, zoals bijvoorbeeld afgelopen maandag. Doordat we zondags in het ziekenhuis waren (zie artikel: Photo Dairy #90) wat natuurlijk niet gepland was, had ik geen tijd meer en vooral geen energie meer om een goed artikel te maken voor de maandag. Daarom heb ik dat gewoon gedaan om de maandagochtend. Ik merk wel dat ik mezelf daarin meer ruimte kan geven, zodat het een beter artikel kan worden en ik het niet afraffel. Wel probeer ik steeds meer vooruit te werken, maar op een of andere manier krijg ik dat niet goed voor elkaar. Maar oefening baart kunst, dus daar ga ik ook zeker van leren.

 

Kortom: Ik ben enorm blij dat ik de afgelopen 3 jaar zoveel energie in mijn site heb gestoken, zodat het nu is wat het is. Nu weet ik zeker dat ik de komende jaren hier met veel plezier mee doorga, want ik kan hierin al mijn creativiteit kwijt. Dat ik hier al 3 jaar mee bezig ben, dat zegt natuurlijk ook iets over het feit dat ik er echt heel veel plezier uit haal en dat ook zeker blijf doen!

 

Q: Wat is jou grootste hobby?

 

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk