Lifestyle | Irritaties

08/10/2015, In: Lifestyle
0

Wie heeft ze niet, irritaties? Nou, de laatste tijd had ik er toch veel last van. Het zijn echt van die momenten waarop ik denk: ‘Jeetje, ik erger me overal aan!’ En die momentjes wil ik even delen.

Ten eerste vind ik het heel irritant als mensen het woord sowieso niet kunnen schrijven. Dan zie je ergens zowiezo, sowiso, of andere vormen ervan. Ik vind het irritant als mensen zeggen ‘als mij’ als het ‘dan ik’ moet zijn. Ik vind het irritant als mensen ‘enigste’ zeggen in plaats van ‘enige’. Ook vind ik het irritant als mensen zeggen dat iets ze ‘irriteert’ terwijl het ‘ergeren’ is.

Als ik op Youtube ronddwaal en 100x iemand hoor zeggen, dat ga ik ‘uittesten’ Nee, het is uitproberen en testen!!
Maar ik vind de mensen die je dan verbeteren nog erger, dus negeren en ontkennen haha!

Schermafbeelding 2015-10-05 om 11.10.28

Ook vind ik het irritant als mensen doen alsof ik debiel ben. Mensen die me raar aanspreken als ik in de winkel sta. Laatst had ik iemand die half naar me aan het schreeuwen was: ‘ He! Werk jij hier?!’ Of laatst had ik iemand die in mijn gezicht ging zwaaien en heel zweverig vroeg: ‘Werk jij hier?’ Zo irritant!

Mensen die smakken, slurpen of snotterende geluiden maken, ook zo irritant!
Afwas, dat is het toppunt van irritatie voor mij! Ik haat de afwas en daarom doe ik het niet zo veel, waardoor het een stapel wordt. Ik erger me aan de afwas, omdat ik soms vergeet hoe mijn aanrecht eruitziet.

Maar het huishouden is überhaupt heel irritant. Je hebt het net klaar en dan komen de stofmonsters weer en dan kan je weer opnieuw beginnen.

Mensen die zeuren, inclusief mezelf. Ja, kom op, hier kan ik niet omheen. Ik wijd een heel artikel aan irritaties, ik ben maar het zeuren wat ik allemaal irritant vind, is toch ook superirritant. Ik vind het het heerlijk dat ik mijn ‘irritaties’ en hersenspinsel kwijt kan en lekker van me af kan schrijven. Maar ja, zeuren, dat is toch ook heel irritant!

Kortom: Wees blij met wat je hebt en negeer de dingen waar je je aan ergert. Het is nog irritanter om het continue te benoemen, want dan wordt het alleen maar erger. Ik kan voor mijn gevoel nog uren door typen met dingen die ik irritant vind, maar dan blijf ik er wel heel erg in hangen. Mijn motto blijft dan ook: ‘ Leven en laten leven’

Soms vind ik dingen irritant, maar ik probeer er geen aandacht aan te geven. Want wat je aandacht geeft dat groeit, dus geef ik liever aandacht aan de dingen waar ik me niet aan irriteer (erger haha!) Nu hoor ik je denken, natuurlijk, na het schrijven van dit artikel, dan begin ik er meteen mee!

Q: Wat vind jij echt heel irritant?

Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42

    • Dionne
    • 08/10/2015
    Beantwoorden

    Haha ik voel de frustratie.
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik me schuldig maak aan het eerste kopje van de irritatie?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk