Lifestyle | Hoe maak je een dag productief?

20/01/2016, In: Lifestyle
0

 

Iedereen heeft weleens een dag, waarin je niks voor elkaar krijgt, maar toch een hele lijst met dingen die gedaan moeten worden voor je hebt liggen. Ook al heb je die dag zeeën van tijd, toch krijg je het niet voor elkaar. Kortom, je bent niet productief. Natuurlijk is dat echt niet altijd erg, maar soms moeten er ook dingen gedaan worden, leuke en minder leuke klusjes. De grote vraag blijft dus, hoe maak je een dag productief?

Schermafbeelding 2016-01-19 om 14.46.39 

Wat ik persoonlijk erg fijn vind, is werken via de DERK-methode. Nu is dat helemaal geen moeilijk theorie, want het staat gewoon voor: ‘Doe Eerst Rot Klussen’. Als ik eerst de dingen doe, waar ik echt helemaal geen zin in heb, dan valt de rest echt wel mee.  Dan moet je wel weten wat je eigenlijk allemaal die dag wil doen, schrijf dat op. Misschien vind je het fijn om in de ochtend te doen, of de avond ervoor, dat maakt niet uit. Zorg dat je weet wat je wilt doen, door het maken van een to-do-list. Misschien het je ook wel een doel voor die dag, bijvoorbeeld: Ik wil het hele huis schoonmaken. Als je z’n ‘groot’ doel hebt, kan je die ook verdelen in kleine doelen en die op je to-do-list schrijven, bijvoorbeeld: badkamer, slaapkamer e.d.

Als je weet wat je die dag allemaal wilt doen en je hebt het overzicht, dan heb je al het belangrijkste deel gehad om lekker productief aan de slag te gaan. Je hebt duidelijkheid. Voor sommige is het ook fijn om met een tijdsplanning te werken. Dan verdeel je de taken over de dag, met een bepaalde tijd. Dan lukt het het beste als je bijvoorbeeld de wekker op je telefoon zet, zodat je je ook echt aan die planning houdt.

Wat ik zelf enorm fijn vind, is de wekker op tijd zetten. Ga niet de hele ochtend in je bed hangen, want dan is het steeds moeilijker om productief te worden. Zet lekker op tijd de wekker, ga eruit en doe de eerste ‘rot’ klusjes (volgens de DERK-methode) en dan heb je dat al gedaan. Als je het gedaan hebt, dan valt er een last van je schouder, want daar hoef je niet meer de hele dag aan te denken. Voor mensen die geen ochtendmens zijn, dit klinkt volgens mij echt verschrikkelijk. Zelf ben ik echt een ochtendmens en kan ik het beste functioneren in de ochtend en de middag.

Schermafbeelding 2016-01-19 om 14.44.45

Een ding wat ik zelf wel erg belangrijk vind is het stellen van haalbare doelen. Zorg niet dat je verdrinkt in je to-do-list, want daar krijg je alleen maar stress van en uiteindelijk helpt het helemaal niet. Je blijft in een negatieve flow zitten en komt daar makkelijk uit. Als je nou heel veel dingen te doen hebt, maak dan een to-do-list voor de week en verdeel het. Ben je klaar met die van vandaag en heb je nog energie om verder te werken, werk dan alvast in het voren. Zodat je de dag erna minder hoeft te doen.

Accepteer ook als het niet lukt, je bent niet meteen de slechte planner van de wereld of een enorme loser, misschien was je doel wel helemaal niet haalbaar. Misschien kwam er wel iets tussendoor, of had je een onverwachts bezoek. Dat is helemaal niet erg, want morgen is er weer een dag

Plan het sporten in, dat klinkt heel gek, vooral omdat het vaak veel tijd kost. Ik vind sporten erg belangrijk en het zorgt er ook voor dat ik rustig word en dat ik lekker in mijn vel zit. En als ik lekker in mijn vel zit, dan is alles toch een stukje makkelijker. Dus ondanks dat je druk bent, is het belangrijk om je lijf niet te vergeten, want dat is de basis om je goed te voelen. En pas als je je goed voelt, dan kan je productief zijn!

Dit waren mijn tips, om een dag productief te laten verlopen. Misschien heb jij wel hele andere tips, dan ben ik daar zeker benieuwd naar. Laat dan even een reactie achter met jouw beste tip!

Q: Wat is jouw beste tip voor een productieve dag?

afsluiting artikel

 

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk