Lifestyle | Dingen die je MOET doen, als je op jezelf woont.

09/12/2015, In: Lifestyle
0

 

Tijdens sommige leeftijden wil je graag groot zijn, en kan het je niet snel genoeg gaan. Dan wil je je eigen plekje, eigen dingen en alles. Maar dan vergeet je dat je ook een aantal dingen moet als je op jezelf woont. En ik heb een hekel aan het woord moeten, want ik vind dat ik helemaal niks moet. Maar als je op jezelf woont dan ontkom je er niet aan en over die dingen, daar wil ik even over schrijven.

afwasmachine

Een van de dingen die je moet doen, is de afwas/afwasmachine. Als je een afwasmachine hebt dan is het allemaal een stuk minder erg (vind ik), want het afwassen dat vond ik het ergst. We wonen nu in totaal bijna 2 jaar in dit huisje en hebben sinds een aantal maanden een afwasmachine. Nu merk ik alleen dat ik er nu al tegenop zie om überhaupt dat ding in en uit te ruimen, gewoon omdat het moet.

wasmachine

Je eigen kleding wassen, dat moet nu eenmaal ook gebeuren als je op jezelf woont. Want wie gaat het anders voor je doen. In mijn geval kan ik dat enorm lang uitstellen, want ik heb nogal veel kleding. Alleen heeft dit dan weer het gevolg dat ik dan ook echt een berg was heb en natuurlijk net dat ene truitje aan wil die al een week in de was ligt. Eigenlijk zou ik meer moeten wassen, maar omdat het moet heb ik daar dan weer geen zin in.

bed 

Natuurlijk kan ik erna uitkijken om aan het einde van een lange dag, lekker in mijn bed te ploffen. Heerlijk! Waar ik dan weer niet na uitkijk, is dat ik elke zondag mijn bed moet afhalen. Ik doe het meestal op een zondag, het maakt natuurlijk niet uit op welke dag je dat doet. Ik vind het z’n rotklus om mijn bed af te halen, te wassen en daarna weer op te maken. Alleen maar omdat het moet.

kleding 

Ik had het net al even over het wassen van de kleding, dat is natuurlijk al een ding waar ik weinig zin in heb, maar het opruimen van mijn kleding, daar heb ik soms nog minder zin in. Het liefst zou ik het gewoon in de wasmand laten zitten en vanuit daar leven, maar dan komt het er allemaal enorm gekreukt uit en als ik ergens een hekel aan het is het strijken. Dus ik moet mijn kleding wel opruimen.

strijken

 

Zoals ik net al zei, wat heb ik een hekel aan strijken. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik het amper doe en mijn vriend zijn eigen overhemden strijkt. Ik heb er alleen wel een enorme hekel aan als ik een blousje aan wil die ik wel moet strijken. Daarom blijft de kleding die ik moet strijken het langst in de kast hangen, en als ik al me andere leuke kleding al aan heb gehad komen deze kledingstukken. Zonde, want ze zijn echt heel leuk! Alleen omdat ik een hekel heb als ik moet strijken.

badkamer

 

Eens in de week houd ik een grote schoonmaak en daarbij hoort ook de badkamer. En als ik nou iets vervelend vind om schoon te maken dan is het de badkamer wel. Bij ons in de badkamer zit ook de wc, dus die telt mee. Ik vind het altijd z’n gedoe en voor mijn gevoel is het ook zo weer enorm vies, maar ja, je moet het wel schoonmaken, want in een vieze douche ga ik niet douche.

Dit waren allemaal dingen die ik echt helemaal niks vind, mede doordat het moet. Je kan niet 2 weken je bed niet schoonmaken, of de badkamer. Je kan niet alle kleding uit je kast aan hebben gehad, voordat je weer gaat wassen. Het zijn allemaal klusjes, die je moet doen als je op jezelf zit. Dan pas kan je waarderen wat je ouders altijd voor je hebben gedaan en dat je (in de meeste gevallen geen klusjes hebt hoeven doen.

Om niet alleen te klagen, het is ook ontzettend fijn om je eigen plekje te hebben, ondanks de ‘moet-klusjes’, maar daar zal ik een andere keer een leuk artikel over maken!

Q: Wat is jou ergste ‘Moet-klusje’ ?

Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42 

  1. Pingback: » Lifestyle | 10x voordelen van op jezelf wonen.

  2. Beantwoorden

    Me dull. You smart. That’s just what I nedeed.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk