Lifestyle | De Vegetariër TAG

22/01/2016, In: Lifestyle
0

Vandaag heb ik voor jullie een TAG, iets wat ik al heel lang niet meer heb gedaan. Ik vond deze TAG op de website van Teske. Zij is wel een voorbeeld voor mij als het gaat om eten. Daarom leek het me leuk om deze vragen te beantwoorden en jullie eigenlijk meer te vertellen over mij als vegetariër.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 18.56.31

Vraag 1: Hoe oud was je toen je vegetariër werd?

Ik was, en ben nog steeds, 25. Ik ben eigenlijk vanaf november pas vegetariër, niet zo heel lang. Eigenlijk bijna 3 maanden, nog niks als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een Teske, maar het is een goede stap in een goede richting.

Vraag 2:Waarom ben je vegetariër geworden?

Ik heb al jaren last van een spastische darm, net als heel veel Nederlanders. Ik had vaak buikpijn en vooral als ik vlees had gegeten. Toen ben ik me daar een beetje in gaan verdiepen en met mensen gepraat die vegetariër zijn. Waar moet ik op letten, als ik stop met het eten van vlees (en in mijn geval ook vis)? Heb je van ‘bijvoorbeeld leverworst’ een vegetarische versie? Toen ik het gevoel had, dat ik het op een rijtje had. Heb ik besloten om vegetariër te worden, en dat was vanaf 1 november 2015.

Vraag 3:Heb je vrienden en familieleden die ook vegetariër zijn?

Nee, eigenlijk niet. Beter gezegd, het zijn echte vleeseters. Het is dus wel even anders, nu ik ‘ineens’ geen vlees meer eet.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 18.56.40

Vraag 4: ‘Zondig’ je weleens?

Nee, ik ben vegetariër. Ik ben zelf nogal zwart/wit. Ik ben het of ik ben het niet. Dat is mijn mening en dat geeft mij duidelijkheid. Ik wil ook niet zondigen, want dan heb ik er gewoon last van en krijg ik buikpijn.

Vraag 5: Wat is je favoriete vleesvervanger?

Ik ben natuurlijk pas 3 maanden een vegetariër. Ik heb echt wel een aantal vleesvervangers gegeten, maar om nu te zeggen dit is de beste, dat vind ik nog wel lastig. Wat ik wel erg lekker vind en eigenlijk pas heb leren kennen nu ik vegetariër, is falafel.

Vraag 6: Heb je weleens een opvallende reactie gehad?

Wat me erg opviel is dat veel mensen het stoer vonden. Dat vind ik zelf wel erg gek, want als het zoveel voor mijn gezondheid doen, dan is het in mijn ogen ook logisch. Het is helemaal niet moeilijk, als je er zelf echt achter staat. Je moet het niet doen voor een andere, maar voor jezelf.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 18.56.11

Vraag 7: Mis je weleens iets als vegetariër?

Nee, eigenlijk niet. Het enige wat ik wel jammer vind is de sushi met vis. Die eet ik ook niet meer, maar ik heb laatst weer bij de ‘sushi-tent’ gegeten en daar kennis gemaakt met de vegetarische sushi. Dat was ook zo belachelijk lekker, dat ik het andere echt niet mis.

Vraag 8: Zou je ook veganist willen worden? Waarom wel/niet?

Ik denk oprecht dat het gezond is en dat het beter is voor je lijf. Maar het lijkt me een hele opdracht om dat voor elkaar te krijgen. Ik ben bijvoorbeeld dol op kaas en ja, dat eet je dan ook niet. Ook lijkt het me lastig in sociale omstandigheden, met bijvoorbeeld het uit eten gaan. Het is soms als vegetariër al lastig, maar al meer geaccepteerd. Ik ben bijvoorbeeld ook fan van De Groene Meisjes, die veganistisch zijn. Echt een voorbeeld, misschien over een aantal jaar, maar voor nu, zie ik dat niet zo zitten.

Schermafbeelding 2016-01-21 om 18.55.32

Vraag 9: Zijn er mensen door jou vegetariër geworden?

Ik denk het niet. Ik hoop wel dat ik andere mensen inspireer, want het is niet alleen beter voor je lijf, ook beter voor het milieu.

Vraag 10: Zou je je kinderen als vegetariër opvoeden?

Dat vind ik een hele lastige vraag. Ten eerste heb ik ook nog geen klapperende eierstokken, en ten tweede ik hoop dat ik kinderen mag krijgen. Dus of ik ze vegetarisch opvoed is nu echt niet aan de orde. Ook denk ik dat ik de kinderen vrij laat in die keuze en dat ze die keuze kunnen maken als ze dat willen. Mijn vriend is bijvoorbeeld niet vegetariër, en ik wil het ook niet opdringen. Het is iets waar ze achter moeten staan en een keuze die ze zelf kunnen maken.

Dit waren alle vragen van de TAG, ik vind het leuk om ze te beantwoorden. Heb jij nog een vraag voor mij, over mijn als vegetariër, laat het dan weten hieronder in de reacties.

Q: Ben jij een vegetariër?

afsluiting artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

LAATSTE BERICHTEN

Bloggers Keurmerk