How to: Netwerken

19/05/2015, In: Lifestyle, Personal
0

Netwerken, één van de moeilijkste dingen, vind ik. En ik ben van mezelf best sociaal en spontaan (al zeg ik het zelf) Maar netwerken is toch net even anders, maar daarom wil ik er ook een artikel over maken. Het is voor mij een leerweg, waarin ik jullie mee kan nemen.

Ik ben misschien wel enorm goed in blunderen als ik zou moeten netwerken. Graag zou ik willen netwerken voor mijn blog, maar als ik een leuke blogger of youtuber zie, dan klap ik gewoon dicht. Het is best gek, maar het is zo. Blunder nummer één was vorige jaar bij de Beautyglossparty. Ik was aan het vloggen samen met Dionne en toen liep Cynthia van Misslipgloss langs. Ik wilde eigenlijk heel graag met haar op de foto, maar het enige wat ik deed was dom knikken, zo gênant! En het ergste was, dat ik dat dus op vlog had staan. De vlog kan je hier zien, het gênante moment is op 8.20..

Als dat nou me enige blunder was, maar helaas dat is het niet. Zo heb ik bijvoorbeeld op het Hema-event, daar was ik samen met Elize van Girlonthewhitebike.nl en Martine. Daar liep ik lang Kelly van KellyCaresse.nl en ik zei heel blij: ‘Hoi’ Nou dat was misschien iets minder gênant dan het domme knikje, maar ik sprak haar aan alsof ik haar al jaren kende. Daarna heb ik ook gezellig met haar zitten praten, dus dat ging al beter daarna. Maar ik sprak haar aan alsof ik haar al enorm lang kende, dan zou ik ook niet weten hoe ik moet reageren als ik die ander was. Want zij kende mij natuurlijk nog helemaal niet, want zo groot ben ik ook niet.

Kortom, hoe moet ik gaan netwerken. Ik kom namelijk wel eens op events, maar netwerk veel te weinig. Hierdoor kennen veel mensen mij nog niet en had ik veel meer kunnen bereiken als ik met mensen in gesprek ging en ze zou kunnen vertellen over mijn site. Misschien vind jij, net zoals ik, het netwerken heel erg moeilijk, daarom heb ik hieronder wat tips. Zo kan ik er van leren en misschien heb jij er ook wat aan!

 

1. Stel een doel voor jezelf, vandaag wil ik praten met die en die en wil ik praten over. Je kan ook als doel zetten dat je met bepaalde mensen op de foto wil, bijvoorbeeld voor een artikel en zo kan je meteen een praatje maken.

2.Wees wel altijd jezelf, want dan kan je je echt focussen op de ander.

3.  Het klinkt voor de hand liggend, maar vaak schiet het erbij in. Stel je voor want je kan er niet vanuit gaan dat iedereen je maar kent.

4. Wees altijd positief, zo laat je altijd een leuke indruk achter.

5. Als je met iemand hebt gepraat, is het ook leuk om het contact te houden. Dus (als je dat nog niet deed) volg dan diegene op sociale media. Zo kan je contact houden en de volgende keer als je elkaar tegen komt kan je misschien andere mensen aan elkaar voorstellen, die je ook hebt leren kennen.

6. Zorg dat je een Elevator pitch hebt, dat is een kort en bondig verhaaltje over jezelf en waar je voor staat. Zorg dat het kort maar krachtig is en dat diegene niet naar een half uur lang durend verhaal hoeft te luisteren, want dan haken ze af.

7. Zorg voor een open houding, zodat je goed aan te spreken bent. Zodat je ook open staat voor andere en geïnteresseerd bent in het verhaal van een ander.

8. Als je naar een Event gaat, vraag dan via sociale media (bijvoorbeeld Twitter) of er nog meer mensen heen gaan? Misschien kan je dan samen afspreken om erheen te gaan, dan ben je meteen aan het netwerken en leer je nog meer mensen kennen.

 

Ik heb deze tips vooral uit eigen ervaring, maar ook juist door mijn blunders. Zo zou ik willen netwerken, als ik er heel goed in was en hierin wil ik mezelf verbeteren.

Q: Wat is jouw beste tip om te netwerken?

Slotfoto Artikel

 

  • Dionne
  • 19/05/2015
  Beantwoorden

  Hahaha die knik, ik ga nog steeds stuk als ik daar aan denk.
  Ik snap wel heel goed wat je bedoeld, maar aan de andere kant denk ik ook dat deze ‘blunders’ een deel van jouw zijn! Ze maken jouw tot wie je bent en ik vind dat je dat niet moet veranderen. Het is typisch Sil vind ik!
  Ik vind je tips wel heel goed

  • Haha, ja dat klunzige dat past wel bij me;) Maar er staat ook blijf jezelf.. ik denk dat ik dat er nooit uit ga krijgen haha!

  • Martine
  • 19/05/2015
  Beantwoorden

  Altijd heel belangrijk; follow up. Niet alleen volgen op social media, maar even een berichtje sturen (leuk je te hebben gesproken, we hadden het hierover dis misschien is dit artikel wat voor je, etc )

  Netwerken is en blijft lastig !

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk