How To: Gelukkig zijn.

26/05/2015, In: Healthy, How to/Tips, Lifestyle, Personal
0

Gelukkig zijn, zijn niet heel veel mensen daarna opzoek? Ik kan me namelijk niet voorstellen, dat als je iemand vraag: ‘Wil je gelukkig zijn?’ Dat iemand dat zegt: ‘Nee!’
Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat je gelukkig bent, en is het echt een ding?
Kan je echt zeggen, ik wil gelukkig worden en daar ga ik ‘dit’ voor doen?
Is het een manier van leven of iets waar je misschien voor altijd op zoek naar bent?

Wat ik denk is dat het een manier van leven is, een manier van kijken naar het leven en dat het dus mogelijk is om het geluk overal in te zien. Natuurlijk kan ik me goed voorstellen dat als je ziek bent, je niet heel gelukkig bent. Maar er zijn heel veel mensen die ‘gezond’ zijn, die ook niet gelukkig zijn. Natuurlijk heeft gelukkig zijn ook een beetje met ‘geluk hebben’ te maken.
Je moet wel een beetje ‘geluk hebben’ om gelukkig te kunnen zijn, bijvoorbeeld met je gezondheid en met de gezondheid van je dierbare. Maar in hoeverre wij er invloed op hebben, misschien kunnen we ons leven dan iets gelukkiger maken? Of misschien nog gelukkiger? Maar hoe?!

Schermafbeelding 2015-05-20 om 20.20.13

 

Dit zijn foto’s van mijn instagram, waarop ik overal gelukkig uitzie. Maar ieder mens, weet dat je niet altijd gelukkig kan zijn. Als je je niet ‘down’ kan voelen of verdrietig, dan kan je het geluk ook niet ervaren. Ik denk dat je alle emoties moet accepteren om het echte geluk te kunnen ervaren. Het klinkt heel zweverig, maar we weten allemaal dat er wel een kern van waarheid in zit. Natuurlijk voel ik me niet altijd 100% gelukkig, maar ik wil jullie tips geven. De tips die ik gebruik als ik me even niet zo gelukkig voelt, want ja die dagen zijn er ook. Dan ben ik echt niet meteen depri, maar soms voel ik me gewoon moe en heb ik niet zoveel zin om leuke dingen te doen. Dan ga ik aan de slag met de tips die ik vandaag met jullie ga delen.

 

1. Als je je vervelend voelt, ga dan na, waar komt dit gevoel vandaan? Is het door een gebeurtenis of is het omdat ik me niet helemaal lekker voel.

2. Vind je het moeilijk om met positieve gedachten op te staan of door de dag heen je positieve gedachten vast te houden? Hang dan op de koelkast, spiegel of kapstok (of een andere plaats waar je vaak komt) even een positieve briefje. Met een positieve gedachten of een positieve eigenschap van jezelf.

3. Maak aan het einde van de dag een lijstje met dingen die je die dag goed vond gaan. Dingen waar je gelukkig van word of waar je trots op bent.

4. Plan leuke dingen in. Ik vind het moeilijk als ik me niet 100% voel, dingen te gaan ondernemen. Als ik leuke dingen inplan, voel ik me meteen wat blijer!

5. Ga met positieve mensen om, als er mensen om je heen alleen maar gaan klagen en negatief zijn, dan is de kans dat jij dat overneemt. Daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in.

6. Waardeer de mensen om je heen en steek energie in mensen die je ook energie geven. Leer de mensen los laten die je stress of een ongelukkig gevoel geven.

7. Neem tijd voor jezelf, als je goed voor jezelf zorgt, dan voel je je ook een stuk beter. Neem de tijd voor een maskertje of een bad/douche.

8. Weet dat je het waard ben en dat je het verdient om gelukkig te zijn. Ben je op dit moment niet gelukkig? Ga dan kijken waardoor het komt. Pak het aan, want als jij er niks aan doet, doet een ander het ook niet.

9. Ga niet afwachten, neem het initiatief om gelukkig te zijn. De enige die je tegenhoud is je eigen gedachten.

10. Vind je het lastig om echt gelukkig te zijn, of ben je bang dat je het niet verdient.
Schrijf dan minimaal 10 positieve eigenschappen op. Je kan ook vragen of je vrienden positieve eigenschappen willen noemen, zodat je ook van andere kan horen hoe leuk je bent en dat je het natuurlijk verdient.

Ik hoop dat iedereen de weg naar het geluk kan vinden, want iedereen is het waard.  Het zijn maar kleine tips, maar met veel kleine tips, kan je makkelijk een verandering aanbrengen. Het zijn geen drastische dingen, maar hebben zeker effect.

Q: Hoe gelukkig ben jij?

Slotfoto Artikel

  • Dionne
  • 26/05/2015
  Beantwoorden

  Heel mooi geschreven! Ik vind de tips ook heel waardevol

  • Dankjewel!

   • Beantwoorden

    I have a question , every time I conmamd my dog to sit , he obeys and sits, but when I give him the treat he paws with one paw and won8;&217#t let me give him the treat , it’s like he wants to snatch it from my hand , I always have the treat firmly gripped with my thumb on top and my index holding the treat on the bottom so it won’t get snatched from my fingers, how do I get him to stop pawing me when I give him his reward? so I grab one paw so he won’t lift the other while praise him 4 the mean time

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

LAATSTE BERICHTEN

Bloggers Keurmerk