Healthy #9 | Bewegen zonder te sporten…

27/06/2015, In: Healthy, Lifestyle
0

Vandaag heb ik voor jullie een Healthy artikel en dit keer gaat het over bewegen maar niet sporten. Veel mensen weten van zichzelf, dat ze te weinig sporten, maar je kan ook bewegen zonder te sporten. Nu hoor ik de meeste al denken, uh… De trap in plaats van de lift?!
Ja, dat is zeker een begin, maar ik wil nog even een beweging zonder te sporten met jullie delen.

IMG_6514

Ik hoop niet dat ik te veel mensen nu tegen het hoofd aan schop, maar wandelen. Wandelen vind ik zelf dus echt geen sporten, dat is in het woordenboek dus wel het geval. Je hebt dus alle recht om te denken, dat wandelen wel een sport is. Ik vind wandelen geen sport, omdat het voor mij op en top ontspanning is. Ik kom tot rust. Dit heb ik na het sporten ook wel, maar dat vind ik toch ook weer anders.

Nu zijn er nog een aantal ‘sporten’ , die ik persoonlijk niet al sport beschouw, zoals dammen of kruiswoordpuzzels. Maar het ging over wandelen, om daar op terug te komen. Alleen wandelen zomaar, kan ontspannend zijn, maar ook vooral heel saai. Je hoeft natuurlijk niet alleen te wandelen, je kan met vrienden of familie of wie dan ook wandelen en natuurlijk gezellig kletsen. Maar…

IMG_6481

IMG_6495

 

Je kan natuurlijk ook fotograferen onderweg. Je maakt mooie plaatjes van de natuur en ondertussen wandel je alweer een eind door. Zo ben je niet bewust aan het wandelen, maar zeker aan het ontspannen en genieten.

Ook is het leuk om met een hond te gaan wandelen, want dan kan je lekker met de hond spelen. Dan gaat de tijd ook echt super snel en voor je het weet heb je zeker weer een aantal kilometers gewandeld. Wat in mijn geval dan ook leuk is, is de hond fotograferen, wat ook echt een lastige klus is. Maar hieronder heb ik twee super leuke foto’s

IMG_6525

IMG_6534

 

Dit is Bo, de hond van mijn ouders en het is een super leuk beestje om mee te wandelen. Tijdens deze wandeling heb ik wel 130 foto’s gemaakt! En nog verveeld het niet!

Kortom, ben je geen sporttype? Ga dan lekker wandelen, het voelt niet als sporten en als je ondertussen ook nog lekker bezig bent dan vliegt de tijd voorbij. Het voordeel is, je blijft in beweging, maar geniet van alles om je heen.

Q: Hoe vaak wandel jij?

Slotfoto Artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger ๐Ÿ’ป| YouTube ๐Ÿ“น| 27๐ŸŽˆ| Vegan๐ŸŒฑ | Running ๐Ÿƒ๐Ÿผโ€โ™€๏ธ| Fotografie ๐Ÿ“ท| Health ๐ŸŽ|Yoga๐Ÿ™๐Ÿป | ๐Ÿ’Œinfo@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk