Oriflame, getest op dieren of niet?

09/06/2015, In: Beauty
0

Laatst had ik al een artikel gemaakt, dat ik geen producten meer gebruik die op dieren zijn getest.
Eigenlijk gaat het best goed, ik heb de Deautybox de deur uit gedaan, want daar zitten ook veel producten in die op dieren zijn getest. In juli komt de laatste en dan ga ik over op en box die producten geeft die niet op dieren zijn getest.

Maar laatst had ik een discussie over het merk Oriflame, want op de website van Noaki staat dat het producten op dieren test. Maar Oriflame schijnt te staan voor dierproefvrij.
Nu wilde ik daar even een update over geven, want nu is het voor mij duidelijk, maar misschien zitten jullie nog even met vragen?

IMG_6222

 

Zoals je hierboven ziet heb ik echt veel producten van het merk Oriflame, vandaar dat ik hier ook meer over wilde weten. Natuurlijk ben ik even op ‘onderzoek’ uit gegaan en kan ik jullie vertellen hoe het zit.

Dit staat op de site van Oriflame:

* Oriflame voert geen dierproeven om de veiligheid of efficiëntie van enig product of ingrediënt te waarborgen uit en vraagt deze niet aan, in geen enkel proces van de ontwikkeling.

Hier geeft Oriflame aan dat het geen dierproeven gebruikt op de producten, maar…

* Oriflame moet zich echter houden aan de wetten van de landen waarin het actief is en sommige landen hebben gegevens nodig die zijn verkregen door dierproeven. Waar dit van toepassing is, leveren wij complete product registratie-informatie, waaronder een volledige veiligheidbeoordeling in lijn met de eisen van de Europese Cosmetica Richtlijn. Dit moet de vraag naar dierproeven overbodig maken en hiermee proberen we de bevoegde instanties ervan te overtuigen om deze gegevens te accepteren. Waar we dit niet kunnen doen, moeten we de producten indien voor extra testen, waaronder in sommige gevallen dierproeven.

Hierboven geeft Oriflame het volgende aan..

Even, om het kort uit te leggen, zoals ik het begrijpt. Oriflame doet in principe niet aan testen op dieren, maar in sommige landen (bijvoorbeeld China) is het verplicht om de producten op dieren te testen. In de landen waar het verplicht is, doet Oriflame aan het testen op dieren. Ze proberen echter wel ervoor te zorgen, om op een andere manier te laten zien dat de producten veilig zijn, wat ik erg goed vind. Maar helaas kan het niet altijd anders, dan toch dierproeven gebruiken. Jammer, maar bedrijfstechnisch kan ik het wel begrijpen.

 

IMG_6223

De producten in deze box zijn niet op dieren getest, wat voor mij een grote opluchting is. Dan kan ik ze met een gerust hart opmaken, maar…
Daar is weer de maar, ik ga hierna geen producten aanschaffen van het merk Oriflame. Want het bedrijf test dus op dieren. Ik weet dat ze worden gedwongen door bepaalde landen, maar ik wil graag producten kopen, waarvan het bedrijf ‘schoon’ is. Schoon van dierproeven en aangezien die er toch genoeg zijn, ga ik liever daarvoor.

 

Q: Wat is jouw mening over het testen van producten op dieren?

Slotfoto Artikel

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk