Beauty | Een droge huid

28/10/2015, In: Beauty
0

Vooral in deze tijd van het jaar is belangrijk om erg goed voor je huid te zorgen, want mijn huid wordt rond het najaar vaak extra droog. Je huid is een belangrijk onderdeel van je lichaam, want het is het grootste orgaan dat we hebben, die ons beschermt tegen alles van buitenaf. Misschien is dat al een reden om af en toe iets beter voor je huid te zorgen?!

 

Een droge huid kan je herkennen aan roodheid en soms schilfertjes, natuurlijk is dat niet meteen het geval als je huid aan de droge kant is. Soms krijg ik ook ruwe plekken, en dan weet ik ook dat mijn huid wel iets extra’s kan gebruiken. Hoe komt het dat je huid droog wordt, daar zijn een aantal oorzaken. Een droge huid komt ook doordat de huid niet in balans is, dit kan onder andere komen door te veel zeep of reinigingsmiddelen. Dit merk ik bijvoorbeeld meteen aan mijn handen als ik bijvoorbeeld de badkamer heb schoongemaakt. Dan heb ik hele droge handen en voelen ze echt heel ruw aan, dan denk ik meteen: ‘lang leven handcrème!’  Maar niet alleen dat zorgt ervoor dat mijn huid uitdroogt, maar ook de wind, kou en droge lucht. En dat is precies waarom mijn huid er veel last van heeft in het najaar.

Het najaar zorgt bij mij voor een droge huid, omdat het weer veranderd. Het waait meer en het wordt kouder. Daar moet mijn huid echt aan wennen, maar ook aan de droge lucht van de verwarming. Ben je lekker buiten geweest in de kou en de wind, dat al uitdrogend werkt voor je huid, komt je in de droge warme lucht van de verwarming. Dit is ook niet echt goed voor je huid. De droge lucht droogt je huid uit, maar ook het verschil tussen warm en koud vraagt veel van je huid. Ben je gevoelig voor een droge huid, dan is er helaas niet aan te ontkomen in het najaar.

 

IMG_9337

Freeman Honeydew & Chamomile Sleeping Mask

 

Maar natuurlijk heb ik ook een aantal trucjes, en tips voor jullie. Als je zelf een droge huid hebt, dan zal je het vast herkennen. Negeer een droge huid niet, want als je er meteen bij bent, dan heb je er minder last van. Hoe sneller je erop reageert, hoe eerder de balans in je huid weer beter is. Nu heb ik laatst een geweldige ontdekking gedaan in het Kruidvat, dit is een geweldige boost voor je huid tijdens het slapen. Namelijk een Sleeping Mask van het merk Freeman. Je brengt het aan op een gereinigde huid als een nachtcrème en je laat het gewoon zitten, de volgende ochtend spoel je het eraf en je huid voelt enorm zacht aan.

IMG_9342

Therme Hammam Dry Oil Spray

Niet alleen je gezicht heeft extra aandacht nodig, ook de rest van je lichaam. In mijn geval zijn vooral mijn benen een probleem in het najaar. Ik krijg erg veel jeuk aan mijn benen, omdat door mijn droge huid en velletjes gaan zitten die gaan jeuken. Het enige wat helpt is het insmeren met een goede body crème of olie. Op dit moment gebruik in een Hammam olie van het merk Therme. Een goede olie zorgt ook voor een goede balans van de huid en zorgt ervoor dat ik geen velletjes aan mijn benen heb. Dit gebruik ik niet alleen op mijn benen, maar ook op de rest van mijn lichaam. Zoals je kan zien heb ik het al veel gebruikt en is het bijna op.

IMG_9332

Rituals Happy Hands Mandarin & Mint Hydrating Hand Lotion

 

Ik gaf ook al aan dat ik tijdens het schoonmaken ook enorme droge handen krijg. Als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het droge handen. Dan krijg ik scheurtjes en wondjes en het gaat jeuken, heel vervelend. Daarom heb ik eigenlijk ook altijd een handcrème in mijn tas zitten. Op dit moment gebruik ik een handcrème van het merk Rituals, die heel erg goed werkt. Die smeer ik meerdere momenten op een dag op, op de momenten dat mijn huid begint te trekken. Want een trekkende huid is een voorteken van een droge huid.

IMG_9321

The Body Shop Lip Butter

 

Niet alleen mijn handen, benen of gezicht is droog, vaak ook mijn lippen. Zo droog dat mijn lippen soms scheuren en dat doet veel pijn. Dit wil ik natuurlijk voorkomen en ik heb daar een fijne lipbalm voor, die ik ook altijd in mijn tas heb zitten. Die gebruik ik ook op de momenten dat ik het nodig vind. Ook heb ik altijd als ik opsta, of als ik na bed ga een moment dat ik een lipbalm opdoe. Zodat ik een goed begin van de dag heb, maar in de nacht mijn huid ook kan herstellen.

 

Kortom: het enige wat echt helpt is smeren, smeren en nog eens smeren. Gebruik producten die je fijn vindt en besteed er extra aandacht aan. Je kan er vrij weinig aan doen, want je kan moeilijk het weer veranderen, accepteer het en pak het aan. Het is helemaal niet erg, want eigenlijk is het wel lekker om extra aandacht aan je huid te besteden en te zien dat het werkt. Iedereen heeft natuurlijk een eigen huid, die anders reageert dan de mijne dat doet, maar dit is wat voor mij het beste werkt en waar ik veel profijt van heb. Nu het herfst is, de dagen korter worden, is even extra aandacht besteden aan jezelf best wel fijn.

 

Q: Wat is jouw beste tip tegen een droge huid?

Schermafbeelding 2015-09-22 om 20.20.42

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Silvia Zaaijer

Blogger 💻| YouTube 📹| 27🎈| Vegan🌱 | Running 🏃🏼‍♀️| Fotografie 📷| Health 🍎|Yoga🙏🏻 | 💌info@maandagmorgenmodel.nl

Bloggers Keurmerk